Термінал для тестування периферійних модулів через інтерфейс SPI

Ескіз недоступний

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Кваліфікаційна робота включає пояснювальну записку (60 с., 23 рис., 4 додатки). Об’єкт розробки – створення пристрою для тестування роботи мікросхем периферійних модулів, що використовують інтерфейс SPI, який дозволяє перевірити роботу протоколу спілкування модуля. Пристрій дозволяє: виконувати ізольовану перевірку цільової мікросхеми; отримувати лог процесу тестування; можливість програмування протоколу тестування користувачем; Передбачене використання графічного інтерфейсу користувача, візуальне програмування протоколу тестування, а також живлення мікросхеми що тестується від самого пристрою. В процесі розробки була використана плата розробника STM32F429I-DISС1, графічна бібліотека emWin та застосунок для побудови графічного інтерфейсу на її основі – AppWizard. В ході розробки: проведено аналіз методів тестування роботи інтерфейсу SPI; сформульовані вимоги до апаратного та програмного забезпечення; розроблено програмне забезпечення для виконання тестування мікросхем; розроблено графічний інтерфейс користувача; реалізовано механізм візуального програмування протоколу тестування. Розроблений пристрій може застосовуватися як для перевірки роботи різноманітних застосувань SPI, таких як периферійні модулі (сенсори, енергонезалежна пам’ять, тощо), мікроконтролери у веденому режимі або рішення на FPGA що використовують даний інтерфейс, так і в процесі їх розробки, виступаючи одним з інструментів налагодження.

Опис

Ключові слова

spi, stm32, тестування периферійних модулів, графічний інтерфейс користувача, emwin, сенсорний дисплей., peripheral module testing, graphical user interface, touch screen.

Бібліографічний опис

Щикалюк, Г. І. Термінал для тестування периферійних модулів через інтерфейс SPI : дипломний проект ... бакалавра : 123 Комп'ютерна інженерія / Щикалюк Гліб Ігорович. – Київ, 2024. – 74 с.

DOI