Уточненi методи обертального та диференцiально-обертального аналiзу для ARX-криптосистем

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

У роботi узагальнено та уточнено методи криптоаналiзу ARX-криптосистем. Розглянуто функцiї ускладнення що iмiтують множення на малу константу, але тiльки з використанням операцiй логiки. Для таких перетворень знайдено iмовiрностi диференцiалiв та iмовiрностi проходження пар обертання. Побудовано вираження iмовiрностей диференцiалiв функцiй вiдносно операцiї побiтового додавання через iмовiрностi диференцiалу функцiї логiчного ТА. Введено новий тип диференцiально-обертального криптоаналiзу за модульним додаванням (RA-аналiз). Знайдено iмовiрностi проходження диференцiально-обертального криптоаналiзу для базових перетворень (додавання за модулем, вiднiмання за модулем, циклiчний зсув, всi побiтово виконуванi операцiї) та бiльш складних перетворень, що комбiнують в собi декiлька базових.

Опис

Ключові слова

arx-криптосистеми, диференцiальний аналiз, обертальний аналiз, диференцiально-обертальний аналiз arx-cryptosystems, differential analysis, rotational analysis, differential-rotational analysis

Бібліографічний опис

Кобець, Д. С. Уточненi методи обертального та диференцiально-обертального аналiзу для ARX-криптосистем : дипломна робота ... бакалавра : 113 Прикладна математика / Кобець Денис Сергiйович. - Київ, 2024. - 50 с.

DOI