Побудова квантової атаки вiдновлення раундових ключiв на розширену узагальнену схему Фейстеля

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

У роботi розглянуто та проаналiзовано наявнi квантовi атаки розрiзнювання та вiдновлення повних та раундових ключiв. Побудовано квантовi атаки розрiзнювання на шифри за обраним вiдкритим текстом та обраним шифротекстом, побудованi за допомогою розширеної узагальненої мережi Фейстеля. Побудовано двi квантових атаки вiдновлення раундових ключiв на 6 раундiв шифру, побудованого за допомогою розширеної узагальненої мережi Фейстеля, та їх узагальнення для довiльного бiльшого раунду атаки. Сформульовано об’єднану атаку з побудованих атак вiдновлення раундових ключiв та їх узагальнень. Обчислено оцiнки часової та просторової складностi для всiх побудованих атак.

Опис

Ключові слова

фейстель-подiбнi схеми, алгоритм саймона, квантова атака розрiзнювання, алгоритм гровера-саймона, квантова атака вiдновлення ключiв feistel-like schemes, simon’s algorithm, quantum distinguishing attack, grover-meets-simon, quantum key recovery attack

Бібліографічний опис

Дигас, Б. В. Побудова квантової атаки вiдновлення раундових ключiв на розширену узагальнену схему Фейстеля : дипломна робота ... бакалавра : 113 Прикладна математика / Дигас Богдан Валерiйович. - Київ, 2024. - 61 с.

DOI