Біотехнологія пробіотиків. Лабораторний практикум

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2025

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Викладено основні методи виділення та ідентифікації пробіотичних мікро- організмів, розглянуто особливості фізіолого-біохімічної характеристики молочнокислих бактерій як типових представників пробіотиків. Наведено методи дослідження антагоністичної активності, антибіотикостійкості та специ-фічних пробіотичних властивостей молочнокислих бактерій. Приділено увагу особливостям культивування пробіотичних штамів. Для здобувачів ступеня вищої освіти за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», буде корисний фахівцям у галузі мікробіології, харчової промисловості та медицини.

Опис

Ключові слова

Бібліографічний опис

Хабленко, А. Д. Біотехнологія пробіотиків. Лабораторний практикум [Електронний ресурс] : навч. посіб. для здобувачів ступеня бакалавра за спец. 162 «Біотехнології та біоінженерія» / А. Д. Хабленко, О. І. Яловенко, В. Ю. Поліщук ; КПІ ім. Ігоря Сікорського. – Електронні текстові дані (1 файл: 2,09 Мбайт). – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, Вид-во «Політехніка», 2025. – 68 с. – Назва з екрана.

ORCID

DOI