Оцiнювання стiйкостi бiт-орiєнтованих блокових шифрiв до атак усiчених диференцiалiв спецiального виду

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Метою роботи є уточнення методiв диференцiального криптоаналiзу бiт-орiєнтованих симетричних шифрiв. Об’єктом дослiдження є iнформацiйнi процеси в системах захисту iнформацiї. Предметом дослiдження є моделi та методи диференцiального криптоаналiзу блокових шифрiв. У ходi проведення дослiдження було запропоновано покращенi диференцiальнi характеристики для шифрiв 𝑃𝑅𝐸𝑆𝐸𝑁𝑇 та 𝐺𝐼𝐹𝑇 − 64 з використанням усiчених диференцiалiв спецiального виду. Було розроблено правила побiтового додавання за модулем два для масок, що використовують усiченi диференцiали спецiального виду. Також було побудовано диференцiальну характеристику для шифру 𝐿𝐵𝑙𝑜𝑐𝑘, що дозволяє передбачити змiну 2 бiт пiсля 10 раундiв шифрування.

Опис

Ключові слова

блоковий шифр, диференцiальний криптоаналiз, диференцiальна характеристика, усiченi диференцiали block cipher, differential cryptanalysis, differential characteristic, truncated differentials

Бібліографічний опис

Медведцький, К. А. Оцiнювання стiйкостi бiт-орiєнтованих блокових шифрiв до атак усiчених диференцiалiв спецiального виду : дипломна робота ... бакалавра : 113 Прикладна математика / Медведцький Костянтин Анатолiйович. - Київ, 2024. - 51 с.

DOI