Технологія виробництва стимулятору росту рослин "Біолан". Дільниця виробничого біосинтезу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Дипломний проект містить 102 с., 14 рис., 14 табл., 56 посилань. Робота присвячена вдосконаленню технології виробництва препарату стимулятора росту і розвитку рослин «Біолан». Запропоновано використання для цих цілей штаму гриба N. candida, ендосимбіота коренів женьшеню, що має високий рівень продукції фітогормонів – цитокінів і ауксинів. Покращенням технології є впровадження більш ефективного методу – глибинне культивування в ферментері з барботером і механічним перемішувальним пристроєм та використання ненаправленого мутагенезу для отримання більш ефективного штаму гриба. Використання ненаправленого мутагенезу, а саме опромінення ультрафіолетом, вибрана через малу кількість даних про геном виду, що унеможливлює використання більш точних методів. У роботі обґрунтовані та подані технологічна та апаратурні схеми для виробництва стимулятору росту рослин. Розраховано ферментер , що задовольнятиме вимоги по культивуванню біологічного агенту , обсягом, що необхідний для забезпечення наявного попиту на цей продукт та потенційного збільшення обсягу виробництва через перспективність ринку. Технологія, що наведена у роботі відповідає санітарним та екологічним нормам та вимогам охорони праці.

Опис

Ключові слова

біостимулятори росту рослин, neonectria candida, ферментер, ауксини, цитокініни, plant growth bio-stimulators, neonectria candida, fermenter, auxins, cytokinins

Бібліографічний опис

Козачок, Н. В. Технологія виробництва стимулятору росту рослин "Біолан". Дільниця виробничого біосинтезу : дипломний проект ... бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Козачок Назарій Володимирович. - Київ, 2023. - 104 с.

DOI