Статті (КМП)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Статті (КМП) за Ключові слова "339.56"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Впровадження інноваційних технологій Індустрії 4.0 в систему управління якості молочної продукції(2023-05) Чупріна, Маргарита Олександрівна; Пермінова, Світлана Олександрівна; Ситник, Наталія ІванівнаОбґрунтовано важливість забезпечення якості молочної продукції для її подальшого споживання. Дове- дено, що контроль якості продукції є складовою системи управління якістю, яка, в свою чергу, є частиною системи управління молокопереробним підприємством в цілому. Проаналізовано два види контролю якості, що охоплюють всі стадії життєвого циклу виробництва та акцентована увага, що при їх проведенні здійснюється контроль за усіма необхідними параметрами. Висвітлено зміст програми забезпечення якості (QAP), яка застосовуються на підприємствах молокопереробної галузі, а також зазначена необхідність впровадження інтегрованих програм, таких як Chain Quality Milk. Визначені недоліки застосування Chain Quality Milk у досліджуваній галузі, а саме: програми контролю якості можуть бути успішними лише за наявності належної основи для їх впровадження. Наведено приклади інтеграції Індустрії 4.0 в молоко-переробну галузь на основі компанії Tetra Pak, яка випустила гомогенізатор Tetra Pak Homogenizer 250, першого з нового покоління гомогенізаторів з вдосконаленим інтелектуальним управлінням. Виявлено, що все частіше лінії компанії Tetra Pak підключаються до хмари для збору даних, а інформація надсилається до Центру управління якістю та ефективністю виробництва, де їх аналізують експерти. Також підкреслено, що інноваційні технології Індустрії 4.0 можуть бути впроваджені на всіх стадіях виробничих систем заводу, включаючи моніторинг навколишнього середовища. Доведено необхідність розроблення та впровадження стратегії вдосконалення та посилення оптимізації виробничого процесу у практику управління на молокопереробних підприємствах.