Бакалаврські роботи (ПЗКС)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 192
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмне забезпечення інноваційної освітньої вебплатформи для вивчення IT-дисциплін
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Литвиненко, Артем Сергійович; Онай, Микола Володимирович
    Цей дипломний проєкт присвячений створенню вебдодатку для надання освітніх послуг у галузі IT. У процесі виконання роботи розроблений вебдодаток у вигляді вебсайту, який призначений для отримання знань та навичок у галузі ITдисциплін студентами у режимі онлайн. Створений сервіс дозволяє авторизованим користувачам отримувати доступ до потрібних навчальних курсів (внесених на платформу). Навчальні курси включають в себе: лекційній матеріал, відеоуроки, вказівки користувачу по удосконаленню знань за темою та короткі інструкції (домашні завдання) для закріплення знань. Крім цього, реалізована панель адміністратора, яка допоможе легко та зручно створювати та наповнювати навчальні курси. Адміністратор також може вносити зміни в навчальну програму шляхом додавання та редагування вмісту курсів. Адміністратор має доступ до керування всією інформацією, що доступна у вебдодатку, та може керувати обліковими записами користувачів (видаляти та редагувати дані). Слід зазначити, що у даному вебдодатку всі конфіденційні дані користувача надійно захищені та адміністратор не має до них доступу. Метою даного дипломного проєкту є забезпечення ефективного та якісного онлайн-навчання, враховуючи сучасні умови в Україні. Ця вебплатформа має забезпечувати високу якість засвоєння матеріалу з закріпленням практичних навичок, шляхом розроблення відповідного програмного забезпечення. У даному дипломному проєкті розроблено: архітектуру серверної та клієнтської частин додатку, спроєктовано базу даних, створено інтерфейс користувача у вигляді вебдодатку, модулі для проходження лекцій та перегляду навчальних відеоуроків, панель адміністратора.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок для створення кулінарних рецептів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Потапчук, Анна Андріївна; Шкурат, Оксана Сергіївна
    Даний дипломний проєкт присвячений розробленню вебзастосунку для створення кулінарних рецептів. Програмне забезпечення реалізовано у вигляді вебзастосунку. Програмне забезпечення призначено для користування особам, які мають на меті накопичувати цифрові кулінарні рецепти для створення єдиного електронного архіву. Розроблений вебзастосунок забезпечує можливість створювати, редагувати, зберігати та передавати цифрові кулінарні рецепти. У вебзастосунку реалізована система пошуку цифрових рецептів відповідно до назви страви, уподобань користувача, використаних інгредієнтів. В програмному забезпеченні реалізовані інструменти рецензування та коментування рецептів зареєстрованих користувачів, а також інструмент нагадування щодо необхідності приготування страв відповідно до відкладених цифрових рецептів. В даному проєкті розроблено: структуру вебзастосунку, алгоритм реєстрації та авторизації користувача, алгоритми створення та редагування, оцінювання, збереження цифрових кулінарних рецептів, а також графічний інтерфейс користувача на основі стеку технологій ASP.NET Core, Angular і PostgreSQL.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок «KPI-Helper» для замовлення освітніх послуг
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Підручний, Владислав Миколайович; Люшенко, Леся Анатоліївна
    Даний дипломний проєкт присвячений розробці програмного застосунку для замовлення освітніх послуг. Програмний застосунок розроблено у вигляді вебсайту, основним призначенням якого є налагодити процес пошуку необхідних освітніх послуг різних напрямів, створити інформаційний простір, де кожен студент може знайти застосування своїм унікальним знанням та вмінням, та можливості покращити їх. Таким чином створюється спільнота здобувачів освіти, яка підтримує одне одного, допомагаючи вирішувати конкретні завдання та досягати своїх цілей. У роботі було обґрунтовано та проаналізовано тематику проєкту, розглянуто існуючі рішення для розв'язання поставленої задачі, вибрано інструменти для реалізації проєкту, виконано аналіз структури та архітектури програмного застосунку, а також проведено його тестування. Програмний застосунок забезпечує безпеку інформації шляхом обмеження доступу лише для користувачів, які зареєстровані і авторизовані. Функціональність програмного застосунку стає доступною лише після реєстрації та входу в систему. У результаті даного дипломного проєкту було розроблено архітектуру, серверну та клієнтську частину, інтерфейс користувача у вигляді вебзастосунку, панель керування для адміністратора, розроблено базу даних, що забезпечує ефективну взаємодію та зручне користування для студентської спільноти.
  • ДокументНевідомий
    Вебзастосунок для обговорення фільмів та надання рекомендацій
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Пецеля, Артем Володимирович; Шкурат, Оксана Сергіївна
    Даний дипломний проєкт присвячений розробленню системи для обговорення фільмів та надання рекомендацій. Система реалізована у вигляді вебзастосунку, призначеного для всіх користувачів мережі Інтернет. У даному дипломному проєкті було розроблено: архітектуру системи, прикладний програмний інтерфейс, графічний інтерфейс користувача у вигляді односторінкового веб застосунку, спроєктовано схему бази даних, а також реалізовано алгоритм підбору фільмів та серіалів базуючись на уподобаннях користувача. Для реалізації серверної частини вебзастосунку було використано вебфреймворк ASP.NET Core. Для реалізації клієнтської частини було використано фреймворк Angular, фреймворк стилів Tailwind CSS та бібліотеку управління станом NgXs. Для зберігання даних було використано реляційну PostgreSQL та нереляційну MongoDb СКБД. Щоб використовувати застосунок, користувачам необхідно зареєструватись та авторизуватись. Авторизувавшись, користувачам пропонується пройти опитування, щоб застосунок міг зібрати дані для визначення уподобань щодо фільмів. Цей процес займає небагато часу. Після нього користувачі матимуть доступ до рекомендацій, зручно поділений на категорії. Користувачі застосунку можуть самостійно шукати фільми та серіали, оцінювати їх, щоб система враховувала нову інформацію про користувачів при генеруванні нових рекомендацій. Користувачі вебзастосунку можуть писати рецензії до фільмів та серіалів, а також коментувати рецензії інших зареєстрованих користувачів, таким чином створювати дискусії про фільм.
  • ДокументНевідомий
    Вебзастосунок для автоматизації інтернет покупок через інстаграм
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Павлюшин, Максим Юрійович; Саяпіна, Інна Олександрівна
    Даний дипломний проєкт присвячений створенню на полегшення процесу інтернет-покупок через платформу Instagram як для споживачів, так і для продавців. Розвиток електронної комерції і зростання популярності Instagram як майданчику для торгівлі відкриває широкі можливості, але також створює проблеми в управлінні замовленнями та взаємодії між покупцями та продавцями. Вебзастосунок реалізовано у вигляді вебсайту, призначеного для користування широким спектром користувачів, включаючи людей, які хочуть щось купити та осіб, які просто шукають зручний спосіб відстежувати свою покупку. У сервісі не обов'язково авторизовуватись. Користувачі завджди отримають доступ не лише до перегляду та замовлення, але й матимуть змогу залишати відгуки про товари, отримувати свій унікальний номер замовлення, відстежувати по ньому статус та робити замовлення дзвінка з сайту. Крім цього, користувач з правами адміністратора матиме доступ до спеціальних кнопок, де він матиме можливість створювати, видаляти та редагувати послуги або товарів, змінювати статус замовлень, передивлятися усі замовлення користувачів та змінювати статус співробітникам. Навіть для тих, хто не пов'язаний із даною галуззю, веб-додаток вигідний, оскільки він надає зручний спосіб швидко та замовити послугу або товар та відстежити її статус. Метою даного дипломного проєкту є забезпечення зручності та ефективності у процесі покупки товарів на прикладі соціальної мережі Instagram. Для покупців мета полягає в тому, щоб вони могли зручно відстежувати статус своїх замовлень, отримуючи унікальні номери і маючи можливість коментувати стан замовлення. Для продавців це надасть інструмент для зручного керування великим обсягом замовлень та взаємодії з клієнтами, шляхом розроблення відповідного програмного забезпечення. У даному дипломному проєкті розроблено: архітектуру серверної та клієнтської частин системи, інтерфейс користувача у вигляді вебзастосунку, модуль для створення замовлень, панель адміністратора, спроєктовано базу даних.
  • ДокументНевідомий
    Програмне забезпечення для інформаційної підтримки сприйняття аудіо/відео потоку
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Орищенко, Дмитро Анатолійович; Олещенко, Любов Михайлівна
    Цей дипломний проєкт присвячений розробці програмного забезпечення для підтримки сприйняття аудіо- та відеопотоків. Це програмне забезпечення являє собою комп'ютерну програму, яка дозволяє користувачам конвертувати аудіо в текст і перекладати його на різні мови за допомогою розробленого графічного інтерфейсу. Основні функції програми включають можливість вибору джерела аудіо, завантаження аудіофайлів, а також вибір мови аудіоматеріалу для транскрипції та мови для перекладу. Користувачі можуть завантажувати та отримувати результати транскрипції та перекладу. Архітектура програми розроблена таким чином, щоб підтримувати інтуїтивно зрозумілий користувацький інтерфейс, який забезпечує навігацію між різними функціями. В рамках цього дипломного проєкту було розроблено архітектуру програмного забезпечення, метод синхронізації та обробки даних, а також графічні елементи та дизайн інтерфейсу. Особливу увагу було приділено високій продуктивності та надійності програмного забезпечення, а також безпеці даних користувачів. Проєкт включав аналіз рішень, доступних на ринку, їх сильних і слабких сторін, а також порівняння з розробленим програмним забезпеченням. Проведено детальний аналіз вимог користувачів, на основі якого визначено функціональність системи. Для розробки програмного забезпечення обрано сучасні технології програмування для ефективної обробки аудіо- та відеопотоків. Використано технології C#, .NET, NAudio, Google Cloud Speech-to-Text API та Google Cloud Translation API.
  • ДокументНевідомий
    Програмний засіб для забезпечення взаємодії операторів БПЛА з центром керування польотів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Науменко, Артур Сергійович; Гріненко, Олена Олександрівна
    Даний дипломний проєкт спрямований на створення програмного засобу для забезпечення взаємодії операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА) з центром керування польотами. Програмний засіб розроблено у формі веб-додатка з метою полегшення процесу керування польотами БПЛА та забезпечення ефективної координації між операторами та центром керування. Користувачі, авторизувавшись у веб-додатку, отримують доступ до різноманітних функцій, включаючи створення, редагування та скасування польотів, а також можливість отримувати повідомлення та інформацію про статуси польотів. Особлива увага приділяється інтерактивній карті, що відображає різні зони, обмежені та дозволені для польотів БПЛА в окремих областях та районах України. Користувачі можуть відслідковувати ці обмеження та приймати відповідні рішення щодо планування польотів. Метою дипломного проєкту є розробка програмного забезпечення, що забезпечує ефективне та безпечне використання БПЛА в повітряному просторі, сприяючи координації дій між операторами та центром керування польотами. У рамках проєкту було розроблено серверну та клієнтську архітектуру системи, веб-інтерфейс користувача, модуль керування польотами, а також функціонал для взаємодії з картографічними даними та візуалізації зон обмежень та дозволів на мапі.
  • ДокументНевідомий
    Вебзастосунок для організації змагань з художньої гімнастики
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Нагорна, Софія Олегівна; Сулема, Ольга Костянтинівна
    Ціллю даного дипломного проєкту є створення вебзастосунку для організації змагань з художної гімнастики. Проєкт собою представляє вебзастосунок, цільовими користувачами якого є гімнастки, їх тренери, судді, організатори змагань та просто поціновувачі краси художньої гімнастики, які хочуть швидко та ефективно організувати змагання та взяти участь у них. Звичайний відвідувач майбутніх змагань, інформацію про них та результати вже минулих. Пройшовши авторизацію, користувач набуває доступ до функціоналу створення змагань, реєстрації на змагання, перегляду особистих результатів та поданих заявок. Також варто зазначити, що стосовно категорій учасниць змагань, то гімнастки, які виступають індивідуально, так і гімнастки, які беруть участь у групових вправах, матимуть можливість зареєструватися на змагання. Метою даного дипломного проєкту є полегшення процесу організації змагань, реєстрації всіх типів їх учасників та уникнення будь-яких непорозумінь, які можуть виникнути з документами та іншими необхідними складовими процесу, шляхом розроблення відповідного програмного забезпечення. У даному дипломному проєкті розроблено: архітектуру серверної та клієнтської частин системи, веб-інтерфейс користувача, модуль для створення змагань на сторінці порталу та спроектовано базу даних.
  • ДокументНевідомий
    Вебзастосунок для накопичення, зберігання та організації питань-відповідей для інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?"
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Мороз, Максим Юрійович; Шкурат, Оксана Сергіївна
    Даний дипломний проєкт присвячений створенню веб-застосунку, спрямованого на накопичення, зберігання та організацію питань-відповідей для інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». Веб-застосунок реалізовано у вигляді веб-сайту, призначеного для організаторів турнірів, а також звичайних гравців, що прагнуть отримати доступ до питань якогось конкретного турніру чи збірки (пакету) питань на основі введених рекомендацій. Авторизувавшись у даному сервісі, користувачі отримають доступ також до можливості запропонувати до додавання власний турнір, який буде в подальшому переглянуто адміністратором. Крім цього, користувач з правами адміністратора матиме доступ до спеціальної панелі, де можна управляти користувачами, а саме: видаляти їх або ж підвищувати до свого рівня. Такий підхід забезпечить більшу автоматизованість процесу додавання нового контенту на платформу. Метою даного дипломного проєкту є надання сучасної, багатомовної, масштабованої платформи для зберігання даних що до гри «Що? Де? Коли?». У дипломному проєкті розроблено: архітектуру серверної та клієнтської частин системи, інтерфейс користувача у вигляді вебзастосунку, модуль для створення турнірів, панель адміністратора, спроєктовано базу даних.
  • ДокументНевідомий
    Програмний застосунок для організації командного робочого процесу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Мороз, Артем Олександрович; Сущук-Слюсаренко, Вікторія Ігорівна
    Цей дипломний проєкт присвячений створенню програмного застосунку для ведення корпоративної взаємодії в межах відділів організації. Застосунок реалізовано у вигляді комп’ютерної програми, призначеної для користування працівниками компаній будь-якого масштабу та напряму діяльності, які прагнуть централізовано організувати процеси робочої взаємодії, такі як комунікація, розподіл та виконання спільних задач. Після авторизації у даному сервісі, в залежності від ролей користувачі отримають доступ до створення та керування командами, видання та виконання розпоряджень, взаємодії в межах поставлених задач як в межах відділу, так і в межах цілої організації. Окрім того, користувачі з відповідними правами матимуть змогу переглядати статистику щодо роботи певних відділів та компанії в цілому, яка також дозволить проаналізувати ефективність роботи окремих ланок підприємства за різними показниками, такими як час і своєчасність виконання доручень, продуктивність, відповідність поставленим цілям, рівень залученості співробітників, використання ресурсів. Метою дипломного проєкту є забезпечення ефективної організації процесів робочої взаємодії між менеджерами та їх підлеглими. В рамках цього дипломного проєкту розроблено: архітектуру клієнтської частини системи, інтерфейс користувача у вигляді комп’ютерного застосунку, модуль для створення та керування командами/організаціями, спроєктовано базу даних, а також алгоритм життєвого циклу завдання.
  • ДокументНевідомий
    Мобільний застосунок для інформаційної підтримки роботи автомийок
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Левицька, Юлія Володимирівна; Заболотня, Тетяна Миколаївна
    Даний дипломний проєкт присвячений створенню мобільного застосунку для інформаційної підтримки роботи автомийок. Мобільний додаток розроблено з метою полегшити процес взаємодії клієнтів з автомийками. Він надає можливість користувачам швидко знаходити найближчі автомийки, переглядати доступні послуги та бронювати їх. Крім того, програма дозволяє клієнтам відстежувати статус виконання замовлення, що підвищує зручність та прозорість обслуговування. Для працівників автомийок додаток надає зручний інструмент для перегляду розкладу на день та управління статусом замовлень. Працівники можуть легко переглядати майбутні замовлення, стежити за поточними завданнями та оперативно оновлювати статус виконання послуг для більш ефективного обслуговування клієнтів. У ході виконання дипломного проєкту здійснено аналіз існуючих рішень, обґрунтовано вибір інструментів для розроблення програмного забезпечення, визначено основні та додаткові вимоги, архітектуру мобільного застосунку та інтерфейс користувача. Результатом дипломного проєкту є розроблений мобільний додаток.
  • ДокументНевідомий
    Вебзастосунок для планування дитячих подорожей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Купцова, Поліна Андріївна; Заболотня, Тетяна Миколаївна
    Дипломний проект зосереджений на розробці програмного забезпечення, призначеного для спрощення організації поїздок для дітей віком від 0 до 17 років. Ця ініціатива має на меті вирішити складності, пов'язані з плануванням таких заходів, спрощуючи процес для викладачів, вихователів та інколи батьків. Основна мета цього програмного забезпечення полягає у сприянні створенню персоналізованих поїздок, які базуються на специфічних уподобаннях і потребах дітей. Воно надає викладачам та вихователя інструменти для проектування захоплюючих та освітніх маршрутів, які одночасно будуть приємними для дітей та зручними для організаторів. Наприклад, викладач, який планує поїздку для класу середньої школи, може використовувати цей додаток для створення досвіду, який одночасно розважатиме та навчатиме учнів. Аналогічно, вихователь дитячого садка може використовувати систему для забезпечення плавного перебігу дій і підвищення безпеки для дітей молодшого віку. Основні характеристики цієї програми включають можливість зберігання та доступу до детальної інформації про дітей, такої як їхні медичні стани, алергії та контактні дані батьків. Система також дозволяє користувачам фільтрувати заходи на основі місцезнаходження, забезпечуючи, щоб кожна поїздка була такою ж зручною, як і приємною. Протягом процесу розробки були створені ключові компоненти, включаючи сервер, який обробляє запити на дані, та інтуїтивно зрозумілий і зручний клієнтський інтерфейс. Крім того, було створено базу даних для забезпечення безпечного доступу до всієї інформації, пов'язаної з поїздками та даними користувачів. Надаючи ці можливості, програмне забезпечення не тільки покращує логістичні аспекти планування поїздок, але й значно сприяє освітньому та розвитковому досвіду дітей, які беруть участь.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок для проведення шахових турнірів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Красношапка, Анастасія Андріївна; Онай, Микола Володимирович
    Даний дипломний проєкт присвячений створенню вебзастосунку для проведення шахових турнірів. Призначення вебзастосунку полягає у наданні можливості прихильникам гри організовувати та брати участь у шахових турнірах та одиночних шахових партіях онлайн. Зареєструвавшись у системі, користувачі отримують доступ до повного переліку функціональних можливостей системи, таких як пошук доступних для реєстрації турнірів, що відповідають бажаним критеріям, прийняття участі в турнірах та окремих шахових партіях, а також створення та налаштування власних подій. Додатково, під час проведення гри учасники мають змогу ввімкнути мікрофони та камери задля комунікації один з одним, що сприяє створенню більш аутентичної та зануреної атмосфери, притаманної оффлайн партіям. Під час роботи над даним дипломним проєктом було розроблено архітектуру серверної та клієнтської частин вебзастосунку, інтерфейс користувача, модуль логіки проведення шахових партій, спроєктовано базу даних, а також визначено алгоритм коригування рейтингу користувачів в залежності від результатів шахових партій, в яких вони приймали участь.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебплатформа для адміністрування роботи магазину
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Кононенко, Артем Валерійович; Олещенко, Любов Михайлівна
    Даний дипломний проєкт присвячений розробленню вебплатформи для адміністрування роботи магазину. Під час виконання даного проєкту було розглянуто існуючі програмні рішення, проаналізовано їх слабкі та сильні сторони. Результати аналізу було використано для формування функціональних та нефункціональних вимог до розроблюваної платформи. Також було розглянуто різні технології для розробки вебзастосунків, проведено аналіз та обрано найбільш підходящі. Розроблений застосунок дозволяє вести облік наявних на складі товарів, оформлювати замовлення на купівлю продуктів, вести аналітику зміни цін на продукти, в тому числі за допомогою побудови графіків за певний період часу. Окрім того, завдяки розробленій платформі можна відстежувати графіки роботи співробітників, оформлювати відпускні або лікарняні дні. Для реалізації програмної частини дипломного проєкту використовувалися такі технології: ASP.NET Core, React, React Router Dom, Dynamics 365. У даному дипломному проєкті було розроблено: архітектуру застосунку, дизайн вебсторінок, усі модулі застосунку. Після закінчення фази розробки застосунок було протестовано за допомогою димного тестування. На основі отриманих результатів тестування розроблений вебзастосунок було порівняно з конкурентними рішеннями та складено рекомендації щодо можливих подальших вдосконалень.
  • ДокументВідкритий доступ
    Мобільний застосунок для підбору і замовлення килимів із використанням доповненої реальності
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Коваленко, Максим Вікторович; Рибачок, Наталія Антонівна
    Даний дипломний проєкт присвячений розробленню мобільного застосунку для підбору і замовлення килимів. У роботі проаналізовано та порівняно існуючі рішення для підбору та замовлення килимів. Для кожного аналога наведено переваги та недоліки порівняно з розроблюваною системою. Було проведено аналіз існуючих технологій для створення клієнтської, серверної частин, а також СУБД, за результатом якого обрано найоптимальніший стек. Мобільний застосунок для підбору і замовлення килимів надає змогу користувачам переглядати каталог килимів, вибирати з різних стилів, матеріалів та розмірів, а також здійснювати замовлення безпосередньо через застосунок. Система дозволяє користувачам візуалізувати вибрані килими у своїх приміщеннях за допомогою доповненої реальності, що значно полегшує процес вибору. У результаті користувачі отримають інструмент, який спрощує процес вибору і замовлення килимів, забезпечуючи зручність та швидкість у здійсненні покупок. В даному проєкті розроблено та досліджено: архітектуру серверної та клієнтської частини мобільного застосунку, створення нативного інтерфейсу, реалізацію функції доповненої реальності для візуалізації килимів, а також графічні елементи та дизайн мобільних застосунків.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебплатформа для проведення навчального процесу в автошколі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Катрук, Катерина Олександрівна; Юсин, Яків Олексійович
    Даний дипломний проєкт присвячений створенню вебплатформи для проведення навчального процесу в автошколі. Розроблене програмне забезпечення являє собою вебплатформу, призначену для забезпечення обліку та управління даними про навчальний процес в автошколі, а також сприянню ефективному та якісному навчанню студентів. Застосунок забезпечує ефективну організацію навчального процесу, полегшує комунікацію між адміністрацією та студентами, а також забезпечує доступ до навчальних матеріалів та графіку занять. Функціональність вебплатформи забезпечує адміністраторам можливість керувати студентами, навчальними групами та заняттями, а також інструкторами з практичних занять та їх графіком роботи. Студенту програмне забезпечення надає можливості проходження занять у своїх навчальних групах, запису на практичні заняття до бажаного інструктора, а також перегляд онлайн-лекції та їх записів. У даному дипломному проєкті розроблено: архітектуру серверної та клієнтської частин вебплатформи, розподілення клієнтської частини на студента та адміністратора, структуру бази даних, модуль управління навчальними групами та заняттями, модуль управління інструкторами та їх графіками роботи, а також інтерфейс користувача у вигляді вебплатформи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок управління підказками у сфері генерації зображень за допомогою ШІ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Ісачко, Іосіф Віталійович; Гріненко, Олена Олександрівна
    Головним завданням дипломного проєкту є створення повноцінного вебінструменту, орієнтованого на потреби користувачів штучного інтелекту у сфері генерування зображень за допомогою сервісу Midjourney. Для вирішення сучасних проблем був розроблений вебзастосунок, який спрощує процес конструювання, налаштування, зберігання, використання і керування текстовими підказками (prompts). Проєкт надає користувачам простий у використанні інструментарій для створення або роботи з існуючими текстовими підказками. Це дозволить зекономити час і сприятиме більш широкому використанню можливостей штучного інтелекту у повсякденному житті. За допомогою застосунку користувачі зможуть опанувати принципи роботи текстових підказок для генерування зображень. У рамках дипломного проєкту розроблено структуру вебзастосунку, графічний дизайн клієнтської частини, базу даних, логіку та алгоритми роботи з текстовими даними.
  • ДокументВідкритий доступ
    CRM-система для підтримки роботи адміністратора фітнесстудії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Євтушенко, Вікторія Павлівна; Заболотня, Тетяна Миколаївна
    Даний дипломний проєкт присвячено розробленню CRM-системи для підтримки роботи адміністратора фітнес-студії. Розробка має на меті зменшення робочого навантаження на адміністратора та зменшення ризику помилки під час виконання завдань. Під час роботи над проєктом було здійснено огляд існуючих програмних рішень та виявлено їх переваги та недоліки, розглянуто доступні засоби розроблення, складено реєстр функціональних та нефункціональних вимог, описано архітектуру та структуру бази даних розроблюваної системи. Розроблене програмне забезпечення дозволяє авторизуватися у системі як адміністратор фітнес-студії, керувати подіями у календарі (створювати, редагувати, видаляти), здійснювати контроль відвідуваності занять. Клієнти фітнес-студії мають змогу записуватися на заняття, не авторизуючись у системі, а також можуть бронювати зал студії для власних потреб, скористувавшись доступними подіями у календарі.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмний застосунок для перевірки і виправлення дефектів на полігональних мешах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Заїка, Максим Олександрович; Шкурат, Оксана Сергіївна
    Мета цього дипломного проєкту це створити програмний застосунок для пошуку та виправлення дефектів на полігональних мешах. У ході роботи було виконано порівняльний аналіз уже існуючих рішень для вирішення проблем з полігональними мешами, на основі аналізу було виділено задачі, з якими погано справляються існуючі рішення, і на основі них було створена задачі, які повинне виконувати розроблене ПЗ. Розроблений веб-застосунок надає широкий аналіз дефектів, таких як: пошук неоднорідних полігонів; неправильна топологія об’єктів; накладання полігонів та інше. Цей аналіз запускається вручну користувачем після завантаження потрібного об’єкту до програми. ПЗ також надає візуалізацію знайдених проблем та кроки з підтвердження для виправлення. До того ж, виправлення можна застосовувати точково – наприклад, можна обрати лише певні полігони, до яких необхідно застосувати виправлення неоднорідності. Після невдалої зміни її можна відмінити завдяки системі версіонування – кожна застосована змінна записує нову версію файлу у сховище даних. Тому завжди можна повернутися до попередньої. У цій роботі було досліджено та імплементовано клієнт-серверну архітектуру на основі підходу REST API. Окрім того, було впроваджено різні алгоритми для представлення та аналізу полігональних мешів. Таким чином, було створено сучасне рішення у вигляді веб-застосунку, яке до того ж легко поширювати та використовувати через впроваджені технології у вигляді Docker та GitHub Pages.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок для ведення обліку технічного стану транспортних засобів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Довженко, Роман Олександрович; Заболотня, Тетяна Миколаївна
    Даний дипломний проєкт присвячений створенню вебзастосунку для ведення обліку технічного обслуговування транспортних засобів. Основна задача проєкту – забезпечити потреби відповідальних власників транспортних засобів у сучасних інструментах для контролю та збереження історії технічного обслуговування, що сприятиме підвищенню безпеки експлуатації та прозорості при купівлі-продажу транспортних засобів. Програма реалізована в формі вебсайту для власників транспортних засобів та працівників станцій технічного обслуговування, призначеного для моніторингу статистики витрат, додавання нагадувань про необхідність проведення технічного обслуговування, передачі інформації наступному власнику за необхідності, а також ведення записів стосовно певних маніпуляцій над агрегатами транспортного засобу. У даному дипломному проєкті розглянуто існуючі на ринку рішення, їх переваги та недоліки, технології для реалізації серверної та клієнтської частини застосунку. Описано функціональні та нефункціональні вимоги до програмного забезпечення. Представлено структурну та алгоритмічну організацію системи. Реалізовано серверну та клієнтську частини застосунку. Проведено тестування системи, яке підтверджує готовність проєкту до використання. Впровадження даного програмного застосунку сприятиме підвищенню рівня безпеки для відповідальних власників транспортних засобів, а також підвищуватиме рівень довіри на ринку продажу.