"Київський політехнік"

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • ДокументВідкритий доступ
    «Марсіанський стрибун»: від ідеї до втілення
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2016) Згуровський, Михайло
  • ДокументВідкритий доступ
    Пам’ятники і пам’ятні знаки КПІ. Путівник-довідник територією КПІ ім. Ігоря Сікорського
    (2020) Ліберт, Надія Єлизарівна (укладач)
    Зібрано публікації газети “Київський політехнік” про пам’ятники й пам’ятні знаки, в різні роки встановлені на території Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, історію їхнього створення, урочистості з нагоди відкриття, біографічні відомості про людей, чию пам’ять увічнено. Додано розповіді про музейні зразки техніки під відкритим небом та монументальні композиції, що постали останнім часом. Матеріали подано в хронологічному порядку, із зазначенням місця, де встановлено кожен об’єкт, наведено довідковий матеріал. Для широкого кола читачів і тих, хто цікавиться історією науки й техніки, а також історією університету.
  • ДокументВідкритий доступ
    Цікава Україна: нотатки з подорожей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Ліберт, Надія Єлизарівна
    Зібрано нотатки з подорожей Україною: розповіді про цікаві, але маловідомі історичні й культурні події, непересічних особистостей, незаймані заповідні території. Книга буде корисною для тих, хто цікавиться історією, культурою, екотуризмом, та для широкого кола читачів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Про філософів, учених, винахідників
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020-05) Ігнатович, Володимир Миколайович
    У книзі зібрано науково-популярні статті, присвячені видатним філософам (Аристотелю, Ф. Бекону, Г. В. Лейбніцу), ученим (Г. Галілею, І. Ньютону, Дж. Дальтону, Д. І. Менделєєву та ін.), інженерам-винахідникам (Дж. Ватту, творцям маятникових годинників). Статті публікувалися в газеті "Київський політехнік" Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" у 2006-2019 рр. Для широкого кола читачів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Незбагненний Леонардо
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Стефанович, Дмитро Львович
    Оповідь про життя Леонардо да Вінчі, його художню та науково-технічну творчість. Низку сторінок присвячено сучасним дослідженням його творчої спадщини. Книгу видано до 500-річчя від дня смерті цієї багато в чому незбагненної особистості. Для широкого кола читачів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Київська політехніка: початок історії
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2018) Янковий, Володимир Васильович; Стефанович, Дмитро Львович
    Описано передумови, обставини створення та перші роки роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», а також викладено відомості про деяких видатних організаторів вищої освіти, науковців й інженерів, які працювали або навчалися в стінах цього вишу на початку його історії. Для студентів, викладачів, фахівців з історії науки і техніки та читачів, які цікавляться становленням вищої школи в Україні.
  • ДокументВідкритий доступ
    Парк КПІ. Дендрологічний путівник територією КПІ ім. Ігоря Сікорського
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2019) Ліберт, Надія Єлизарівна
    Зібрано розповіді про рослини парку КПІ ім. Ігоря Сікорського, їхнє походження, особливості, цікаві факти. Для широкого кола читачів і тих, хто цікавиться історією університету.