Очищення стічних вод від антибіотика тетрацикліна. Анаеробна стадія

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022-12

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Пояснювальна записка: 103 сторінки, 6 рисунків, 23 таблиці, 91 посилання. При виконанні магістерської дисертації було обґрунтовано технологію очищення стічних вод від антибіотика тетрацикліна за допомогою мікроорганізма Pseudomonas aeruginosa анаеробний методом. Надано характеристику стічних вод фармацевтичного підприємства. Описано характеристики гранульованого анаеробного мулу та мікроорганізма Pseudomonas aeruginosa. Розглянуто структуру та механізм дії антибіотика тетрацикліна, а також надано схему утилізації антибіотика за допомогою бактерії. Розроблено технологічну та апаратурну схеми очищення стічних вод від антибіотика. Розраховано параметри UASB-реактора та вихід біогазу в процесі очищення. Проведено автоматизацію UASB-реактора, де надані основні рішення з автоматики та контролю технологічного процесу очищення стічних вод від антибіотика. Проведено розрахунок економічної частини магістерської дисертації, визначена собівартість продукції, необхідні капіталовкладення, основні фонди та оборотні засоби, надана характеристика потенційних споживачів та проаналізовано ризики, з якими можна стикнутись. Описані вимоги щодо охорони праці та навколишнього середовища, надані основні заходи безпеки на підприємстві по очищенню стічних вод.

Опис

Ключові слова

стічні води, UASB-реактор, тетрациклін, мікроорганізм Pseudomonas aeruginosa, хімічне споживання кисню, гранульований анаеробний мул

Бібліографічний опис

Антипова, Я. В. Очищення стічних вод від антибіотика тетрацикліна. Анаеробна стадія : магістерська дис. : 162 Біотехнології та біоінженерія / Голуб Наталія Борисівна. – Київ, 2022. – 109 с.

DOI