Розробка біодеградуючої наносистеми доставки терапевтичних агентів з функцією модифікації локального мікробіому для лікування раку щитовидної залози

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

У магістерській дисертації запропоновано нову стратегію лікування онкологічних захворювань, засновану на модифікації локального паратуморального і внутрішньотуморального мікробіому за допомогою нанокомпозиту з матрицею із біодеградуючого полімеру полігліколіду із додаванням активного терапевтичного агента–модифікатора локального мікробіому – еталонного пребіотика рослинного походження інуліну. Мета дослідження –створення нанокомпозиту з функцією модифікації локального мікробіому на основі біодеградуючого полімеруполігліколіду, що містить терапевтичний агент інулін для лікування раку щитовидної залози. У магістерській дисертаціїпроведено літературний пошук, визначено потенціал локального паратуморального і внутрішньотуморального мікробіому у якості нової мішені терапевтичного впливу для лікуванняраку щитовидної залози. Досліджено питому поверхню біодеградуючого шовного матеріалу з полігліколіду і адсорбцію терапевтичного агента інуліну на його поверхні. Проведено аналіз отриманих результатів, складеновисновки. Об’єкти дослідження – біодеградуючий шовний матеріал з полігліколіду, інулін. Предмет дослідження – процес адсорбції терапевтичного агента інуліну на поверхні біодеградуючого шовного матеріалу з полігліколіду. Методи дослідження – метод адсорбційної спектроскопії; метод фотоелектроколориметрії; метод інфрачервоної спектроскопії.

Опис

Ключові слова

адсорб, ція, б, іодеградуючи полімери, інулін, капілярна карцинома щитовидної залози, полігліколід, онкоб

Бібліографічний опис

Коломієць, А. А. Розробка біодеградуючої наносистеми доставки терапевтичних агентів з функцією модифікації локального мікробіому для лікування раку щитовидної залози : магістерська дис. : 132 Матеріалознавство / Коломієць Ангеліна Аланівна. - Київ, 2024. - 146 с.

DOI