Впровадження систем енергетичного менеджменту на хлібопекарських підприємствах

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Актуальність теми. Впровадження систем енергоменеджменту на хлібопекарських підприємствах України є дуже актуальним у сучасному промисловому середовищі. Зі збільшенням уваги до екологічних методів і зростаючими цінами на енергію ефективне управління енергією стало критичним аспектом бізнес-операцій. Хлібопекарні, як значні споживачі енергії, стикаються з проблемами щодо оптимізації використання енергії та вирішення проблем постачання. Таким чином, вивчення та впровадження систем енергоменеджменту в цьому секторі може призвести до підвищення ефективності роботи, зниження витрат і створення більш стійкої бізнес-моделі. Тема цієї магістерської роботи є актуальною для надання цінних ідей та практичних рішень енергетичних проблем, з якими стикаються хлібопекарські підприємства в Україні. Метою магістерської дисертації є дослідження теоретичних та практичних аспектів впровадження СЕМ на хлібопекарських підприємствах Для досягнення мети дослідження були вирішені такі завдання: 1) Аналіз діяльності підприємства хлібопекарської промисловості. 2)Аналіз нормативно-правової та нормативно-технічної бази впровадження СЕМ в Україні. 3)Розробка методичних рекомендацій щодо впровадження СЕМ на хлібопекарських підприємствах. 4)Експериментальна перевірка ефективності розроблених методичних рекомендацій. 5) Розробка стартап-проекту за результатами досліджень. Об’єктом дослідження є процеси та технології енергозабезпечення підприємства хлібопекарського господарства. Предметом дослідження є підходи та методи підвищення енергоефективності хлібопекарських підприємств. Методи дослідження. Дослідження ґрунтується на аналізі та моделюванні впливу різних факторі на систему енергопостачання з використанням математичних моделей і статистичних даних. Наукова новизна одержаних результатів. Наукова новизна отриманих результатів полягає в проведенні дослідження щодо впровадження систем менеджменту енергоефективності на підприємствах хлібопекарської промисловості України. Дослідження включає аналіз існуючих підходів і практик у сфері енергоменеджменту харчових підприємств, в тому числі з урахуванням їх адаптації до умов ринку України. Отримані результати дають змогу визначити основні фактори, що впливають на успішне впровадження систем енергоефективності в цьому секторі. Практичне значення роботи. Отримані результати та методики можуть бути використані підприємствами хлібопекарської промисловості для впровадження систем енергетичного менеджменту на підприємстві.

Опис

Ключові слова

базовий рівень, енергоменеджмент, енергозбереження, енергоефективність, енергоспоживання, підприємства харчової промисловості, хлібопекарські підприємства, bakeries, basic level, energy consumption, energy efficiency, energy management, energy saving, food industry enterprise

Бібліографічний опис

Мартіросян, М. О. Впровадження систем енергетичного менеджменту на хлібопекарських підприємствах : магістерська дис. : 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / Мартіросян Михайло Олександрович. – Київ, 2024. – 114 с.

DOI