Лінія виробництва біовіту з розробкою біореактора

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2024

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Дипломний проєкт на здобуття ступеня бакалавра на тему: «Лінія виробництва біовіту з розробкою біореактора» / «КПІ ім. І. Сікорського»; Керівник: Костик С. І. – 2024. – 64 с.: іл. – К. Виконавець: Пшенична В. О. – Бібліогр.: 8 п. Робота складається з переліку умовних позначень, вступу, семи розділів, висновків, переліку посилань та додатків. Повний обсяг роботи становить 55 сторінок, 4 рисунків, 2 таблиць і переліку посилань з 8-ми найменувань Мета проєкту – детальне вивчення процесу тепло- та масопередачі в біореакторі під час культивування поживного середовища; створення унікального нового апаратурного оформлення процесу культивування. Методи дослідження – дослідження тепло- та масообмінних характеристик в залежності від внесеної енергії на перемішування при розчиненні кисню в культуральній рідині. Результати роботи та їх новизна: була створена математична модель процесу культивування клітинного середовища в біореакторі, було визначено коефіцієнти критеріальних рівнянь досліджуваного апарату, встановлено величини швидкостей та напружень, виходячи з умов міцності та стійкості, під час процесу культивування та проведення стерилізації апарату. На основі даних досліджень було розраховано та спроектовано біореактор для культивування клітинного середовища з врахуванням їх фізіологічних особливостей.

Опис

Ключові слова

барботер, біореактор, біовіт, зразок, коефіцієнт теплопередачі, культуральна рідина, курсовий проект, міцність, мішалка, напруження, перемішуючий пристрій, стійкість, турбінна мішалка., bubbler, bioreactor, biovit, sample, heat transfer coefficient, culture liquid, course project, strength, stirrer, stress, stirring device, stability, turbine stirrer

Бібліографічний опис

Пшенична, В. О. Лінія виробництва біовіту з розробкою біореактора : дипломний проєкт ... бакалавра : 133 Галузеве машинобудування / Пшенична Валентина Олегівна. - Київ, 2024. - 75 с.

DOI