Бакалаврські роботи (ПБТБ)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Бакалаврські роботи (ПБТБ) за Автор "Богдан, Тетяна Зіновіївна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Технологія виробництва біомаси Halobacterium salinarum. Дільниця біосинтезу(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Гриценко, Катерина Владиславівна; Богдан, Тетяна ЗіновіївнаДипломний проєкт містить 99 с., 17 рис., 7 табл., 71 посилання. Дипломний проєкт присвячено розробці технології виробництва біомаси галобактерій як інгредієнту для застосування у косметології. В якості продуценту обрано штам Halobacterium salinarum 353П-1, що має високу продуктивність (46-48 г/л), вміст каротиноїдів (27-35 мг / 100 г біомаси) та характеризується широким спектром біологічно-активних речовин. Обрано склад поживного середовища на основі ферментолізату зернових, що значно здешевлює технологію у порівнянні з використанням традиційних джерел живлення галобактерій. Враховуючи фізіолого-біохімічні особливості продуценту, обрано оптимальний режим виробничого культивування (t = 38-39ºC, pH 7,2-7,4, E = 500 Лк, V = 0,5-1 л/(л·хв), n = 150 об./хв, τ = 7 діб). Для підтримання оптимальних умов культивування обрано та розраховано ферментер об’ємом 0,1 м3 з механічним перемішуючим пристроєм, гладкою рубашкою, барботером та люмінесцентними лампами з високим ступенем захисту в якості джерела освітлення, що дозволяє отримувати 1,75 кг сухої біомаси за цикл. В роботі представлено технологічну та апаратурну схеми виробництва, що супроводжуються детальним описом процесу.Документ Відкритий доступ Технологія одержання хлібопекарських дріжджів пресованих при виробництві етанолу. Дільниця підготовки посівного матеріалу(2023) Теребецький, Максим Андрійович; Богдан, Тетяна ЗіновіївнаПояснювальна записка містить 113 сторінок, 10 ілюстарцій, 13 таблиць, 4 кресленники формату А1, розміщених у додатках, 30 бібліографічних найменувань. Мета даної роботи – удосконалення технології одержання хлібопекарських дріжджів пресованих при виробництві етанолу за однопоточним способом зброджування меляси підвищеної концентрації. В якості промислового продуценту обрано штам Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5016, що характеризується високою осмофільністю та спиртостійкістю, здатен зброджувати високонцентроване мелясне сусло (24- 26% сухих речовин) . Проаналізовано біохімічні основи одержання хлібопекарських дріжджів при виробництві етанолу і обрано сировину та умови культивування, на основі яких розроблено технологічну і апаратурну схеми. Для антисептування меляси запропоновано використання препарату «Фермент Плюс», що забезпечує підвищення виходу біомаси дріжджів та виходу спирту в порівнянні із застосуванням традиційних антисептиків. Реалізація технології забезпечує вихід спирту 3000 дал/добу та дріжджів – 20000 кг/добу. Запропоновано конструкцію апарату чистої культури АЧК2 об’ємом 1 м3, що забезпечує оптимальні умови росту посівної культури дріжджів. Наведено технологічний та конструктивний розрахунки апарату.