Бакалаврські роботи (ПБТБ)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Бакалаврські роботи (ПБТБ) за Ключові слова "alpha-amylase"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Технологія виробництва альфа-амілази. Дільниця біосинтезу(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020) Вершиніна, Катерина Юріївна; Литвинов, Григорій СергійовичДипломний проект містить: 85. ст., 6 рис., 6 табл., 3 кресл., 49 посилань. Робота присвячена виробництву ферментного препарату альфа-амілази для використання у сільськогосподарській та харчовій промисловості, що випускається у формі сірого порошку. В якості продуцента альфа - амілази було обрано штам Aspergillus oryzae, отриманий в результаті штучного добору з використанням ультрафіолетового випромінювання в якості фізичного мутагена. На основі фізіолого-біохімічних характеристик продуцента було обрано ферментер із механічним перемішуючим пристроєм(турбінною мішалкою) та барботером, які забезпечують надходження кисню до культури та ефективний масообмін в ході виробничого біосинтезу. Для виділення та очистки продукту було запропоновано фільтрацію, осадження, стабілізацію і діаліз. Висушування продукту відбувається на промисловій вакуумній сушарці з метою уникнення руйнування та втрати активності антибіотика. Розроблено технологічну та апаратурну схему виробництва ферментного препарату Амілоризин Г10Х у відповідності до вимог до готової форми та якості продукту, розраховано і накреслено ферментер для проведення процесу біосинтезу. Передбачено всі необхідні вимоги охорони праці і навколишнього середовища.