Магістерські роботи (ОТ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 330
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення ефективності методу зменшення залежностей між компонентами мікросервісної архітектури
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Шмалько, Богдан Ігорович; Сергієнко, Анатолій Михайлович
    У магістерської дисертації статті аналізується зменшення залежностей у мікросервісних архітектурах для підвищення їх ефективності та стабільності. Досліджено методи управління залежностями, виявлено їх недоліки та запропоновано нові методи оптимізації через візуалізацію. Тестування нових підходів показало переваги в порівнянні з існуючими рішеннями та зручність інтеграції. Розглядаються майбутні можливості розвитку теми.
  • ДокументВідкритий доступ
    Методи глибинного навчання для виявлення елементів пропаганди у текстових даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Шахова, Поліна Миколаївна; Волокита, Артем Миколайович
    В магістерській дисертації проведено комплексне дослідження проблеми виявлення пропаганди в текстових даних з використанням методів глибинного навчання. У ході виконання роботи розроблено метод виявлення пропаганди в текстових даних на основі глибинного навчання. Розроблений метод за рахунок імплементованих механізмів уваги на трьох різних рівнях обробки тексту підвищує точність виявлення пропагандистських технік. Програмний продукт був створений на мові Python.
  • ДокументВідкритий доступ
    Системи генерації візуального контенту
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Ситнік, Софія Олегівна; Волокита, Артем Миколайович
    Дана робота є комплексним дослідженням процесу генерації візуального контенту за допомогою сучасних методів машинного навчання, охоплюючи як теоретичні, так і практичні аспекти. Вона сприяє поглибленню розуміння можливостей генеративного моделювання та відкриває нові перспективи для застосування цих технологій у різних сферах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмна система реалізації екскурсій з використанням доповненої реальності і штучного інтелекту
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Монаков, Данило Русланович; Новотарський, Михайло Анатолійович
    В магістерській дисертації розглядається програмна система реалізації екскурсій з використанням доповненої реальності і штучного інтелекту. Відбувається розробка методу проведення екскурсійної діяльності заснованому на використанні новітніх технологій AR та AI Запропонована система надає можливість суттєвого покращення якості екскурсійних послуг завдяки інтеграції доповненої реальності та штучного інтелекту. Розроблена система може бути ефективно використана в освітніх та культурних програмах, забезпечуючи інтерактивне навчання та залучення до культурної спадщини.
  • ДокументВідкритий доступ
    Багаторівневі архітектури для досягнення масштабованості, безпеки та стійкості
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Лясковець, Юрій Олександрович; Луцький, Георгій Михайлович
    У магістерській дисертації розглядаються проблеми якісних характеристик багаторівневих систем, а також показано основні особливості різних типів таких систем, їх переваги та недоліки. В результаті було розроблено багаторівневу архітектуру компʼютерних систем для досягнення масштабованості, безпеки та стійкості. Програма являє собою застосунок, який є SaaS-платформою, в якій можуть реєструватися організації для отримання певних послуг для своїх працівників тощо. Крім того, ця багаторівнева компʼютерна система має високі характеристики безпеки, захисту та ізоляції даних, а також високу стійкість та масштабованість. Програмний продукт написаний на мові C# зі застосуванням фреймворку ASP.NET, а також розгорнуто в хмарному провайдері AWS.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система виявлення скам токенів та скам транзакцій у мережі блокчейн
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Лисенко, Олег Олегович; Павлов, Валерій Георгійович
    У магістерській дисертації розглядаються створення системи виявлення скам токенів та скам транзакції у мережі блокчейн. Як практична сторона реалізований програмний продукт який моделює його роботу. Програма дозволяє перевірити новий токен у мережі блокчейн на наявність скаму швидко та легко. Програмний код був створений на мові GoLang.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інтелектуальна система прогнозування криптовалютних цін на основі статистичних даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Костін, Денис Олександрович; Павлов, Валерій Георгієвич
    В магістерській дисертації розглядається принцип прогнозування криптовалютних цінових рухів системою, яка базується на алгоритмах машинного навчання. Як практична сторона, реалізований програмний продукт. Програма дозволяє автоматично збирати, обробляти та аналізувати дані з криптовалютних бірж для прогнозування цінових рухів. Для цього використовуються різні моделі машинного навчання, зокрема, LSTM. Програмний продукт був створений на мові Java та використовує технології Docker і базу даних PostgreSQL.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб підвищення ефективності та взаємодії з користувачем в Telegram боті
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Приходько, Максим Миколайович; Кулаков, Юрій Олексійович
    В магістерській дисертації розглядається спосіб підвищення ефективності та взаємодії з користувачем в Telegram боті. Як практична сторона реалізований програмний продукт, який моделює його роботу. Програма дозволяє працювати з різними інтегрованими системами, потрібні для кращого функціонування підприємства. Підвищена ефективність роботи та покращена взаємодія з користувачем, відносно аналогів. Програмний продукт був створений на мові програмування Python.
  • ДокументВідкритий доступ
    Спосіб підвищення відмовостійкості розподілених систем зберігання даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Шкардибарда, Іван Миколайович; Волокита, Артем Миколайович
    В магістерській дисертації розглядається спосіб підвищення відмовостійкості розподілених систем зберігання даних за допомогою використання алгоритму консенсусу Raft та відмовостійкої топології де-Бруйна. Як практична сторона було реалізовано розподілену систему зберігання даних, яка використовує алгоритм консенсусу Raft, а також здійснює маршрутизацію повідомлень в системі відповідно до топології де-Бруйна. Розроблена програма може бути використана як розподілена система зберігання даних, котра може зберігати та змінювати дані. Програмний продукт був створений на мові Go з використанням необхідним бібліотек, в тому числі etcd/raft для впровадження алгоритму консенсусу.
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод захищеної реалізації дискретного перетворення Фур’є в хмарах для ІОТ
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Халіл Хана Ала Ель-Дін; Марковський, Олександр Петрович
    Теоретично обґрунтовано та розроблено ефективний метод прискорення дискретного перетворення Фур’є з використанням хмарних обчислень для IOT. Основною особливістю запропонованого методу є організація динамічної зміни кодів маски, завдяки чому досягається збільшення захищеності даних від спроби їх незаконної реконструкції на віддаленій комп’ютерній системі під час обробки. Теоретично та експериментально показано, що запропонований метод дозволяє на 1-2 порядки прискорити обробку сигналів із збереженням їх конфіденційності. Запропонований спосіб може бути застосований для ефективної обробки сигнального потоку в хмарах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Аналізатор настроїв у конференції на основі WebRTC
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Тимочко, Дмитро Ігорович; Луцький, Георгій Михайлович
    Метою магістерської дипломної роботи є розробка аналізатора настроїв для онлайн-конференцій на основі технології WebRTC. Система використовує алгоритми машинного навчання та обробки природної мови для визначення емоційного стану учасників у режимі реального часу. Технологія WebRTC забезпечує надійну та безпечну передачу даних, що дозволяє здійснювати аналіз настроїв без затримок. Впровадження аналізатора сприятиме підвищенню ефективності комунікацій у бізнесі, освіті та інших сферах.
  • ДокументВідкритий доступ
    Використання LLMs у системах фінансового бюджетування
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Соловйов, Даніїл Олександрович; Луцький, Георгій Михайлович
    Метою і завданням дослідження даної магістерської дисертації полягає у визначенні потенціалу використання великих мовних моделей (LLMs) у контексті систем фінансового бюджетування, а також узагальнення існуючих великих мовних моделей для вирішення задач систем фінансового бюджетування – аналізу, планування та контролю витрат частної особи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод управління конфіденційними даними при розробці програмного забезпечення
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Колмагін, Даніл Олексійович; Сергієнко, Анатолій Михайлович
    У магістерській дисертації аналізується метод управління конфіденційними даними при розробці програмного забезпечення. Досліджено архітектуру та принципи роботи систем управління конфіденційною інформацією, оглянуто існуючі методи управління секретами та аналіз їх ефективності. Розроблено новий метод управління конфіденційними даними, що забезпечує високий рівень безпеки. Проведено тестування розробленої системи та оцінка її безпеки, виявлено переваги у порівнянні з існуючими рішеннями. Запропонований метод дозволяє ефективно управляти секретами, забезпечуючи їх конфіденційність та цілісність. Розглядаються майбутні можливості розвитку теми.
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод проектування системи керування доступом до комп’ютерної мережі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Валігура, Михайло Ігорович; Сергієнко, Анатолій Михайлович
    У магістерській дисертації досліджено методи проектування системи керування доступом до комп’ютерної мережі для підвищення безпеки, гнучкості та ефективності. Проаналізовано існуючі рішення та розроблено теоретичний план системи, включаючи вимоги, архітектуру та методологію. Запропоновано інноваційні алгоритми автентифікації та авторизації. Проведено тестування програмного забезпечення і порівняння з аналогами. Результати мають практичне значення для підвищення рівня кібербезпеки та ефективного контролю доступу в організаціях.
  • ДокументВідкритий доступ
    Мобільний додаток для керування, відслідковування витрат та організації ефективного використання вільного часу користувача на базі фреймворку ‘Flutter’
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Богаченко, Сергій Володимирович; Новотарський, Михайло Анатолійович
    У магістерської дисертації статті аналізується фреймворк Flutter як інструмент для створення мобільного додатку для усіх мобільних платформ на тему контролювання фінансів та часових витрат. В роботі наявний детальний аналіз схожих додатків на маркетплейсах. В дисертації було запропоновано готовий програмний продукт який має переваги над аналогами та має потенціал бути використаним для подальшої публікації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Метод прискореного обчислення модулярної експоненти і програмні засоби реалізації
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Бугайченко, Поліна Іванівна; Марковський, Олександр Петрович
    В магістерській роботі розглядають способи пришвидешення обчислення модулярної експоненти в криптографічних алгоритмах захисту інформації і пропонується метод і реалізація такого пришвидшення за рахунок динамічної зміни довдини операндів. Також в роботі теоретично доведено і експериментально перевірено, що використання запропонованого методу обчислення модулярного квадрату дозволяє прискорити реалізацію цієї операції.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система агрегації та фільтрації контенту з використанням штучного інтелекту
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Святощук, Ростислав Олексійович; Долголенко, Олекандр Миколайович
    В магістерській дисертації розглядається проблематика інформаційного перевантаження, принципи роботи з великими мовними моделями. Як практична сторона реалізований програмний продукт, який реалізує на практиці систему агрегації та фільтрації контенту з використанням штучного інтелекту. Система дозволяє отримувати контент з різних джерел, сформувати стрічки контенту та застосовувати різні інструменти на основі великих мовних моделей. Для реалізації застосовувалась мова програмування Python у зв’язці з веб-фреймворком Django та бібліотекою LangChain. Інтерфейс клієнтської частини виконаний із застосуванням вбудованого в фреймворк рушія шаблонів та CSS стилів.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підсистема управління розподіленим сховищем даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Карпенко, Ярослав Русланович; Волокита, Артем Миколайович
    У магістерській дисертації розглянуто питання розробки та впровадження підсистеми управління розподіленим сховищем даних, основним принципом якого є підвищення ефективності зберігання та обробки великих обсягів даних у розподілених системах. Як практична сторона реалізований програмний продукт, який моделює його роботу. Програма реалізує архітектурне рішення, яке враховує специфіку розподілених середовищ та забезпечує високу надійність і доступність даних. Серверна частина була створена на мові програмування PHP та її веб-фреймворку Symfony, програмного брокеру повідомлень RabbitMQ, СКБД PostgreSQL та MongoDB. Клієнтська частина була створена на мові програмування TypeScript та з використанням бібліотеки для створення користувацьких інтерфейсів React.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підсистема захисту розподіленого сховища даних
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Андрухович, Микола Андрійович; Волокита, Артем Миколайович
    В магістерській дисертації розглядаються принципи захисту розподіленого сховища даних, включаючи шифрування, авторизацію, двофакторну автентифікацію, SSO та використання AWS S3 для зберігання файлів. Як практична частина, реалізовано програмний продукт, який моделює роботу підсистеми захисту. Програма дозволяє забезпечити високий рівень безпеки даних, оцінити ефективність шифрування та автентифікації, а також порівняти надійність і продуктивність підсистеми захисту у порівнянні з існуючими аналогами. Програмний продукт був створений на мові Ruby.
  • ДокументВідкритий доступ
    Підвищення ефективності багатомісних обчислень на ПЛІС
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Вербовський, Ілля Миколайович; Жабін, Валерій Іванович
    Дана робота присвячена дослідженню методів підвищення ефективності багатомісних обчислень на ПЛІС. Основна увага приділяється розробці нових підходів до оптимізації вводу-виводу даних та зменшення використання комутаційних ресурсів, що дозволяє суттєво покращити продуктивність обчислювальних систем. В ході роботи були проаналізовані існуючі методи, запропоновані вдосконалення та проведено моделювання для підтвердження ефективності нових підходів.