Технологія виробництва етилового спирту. Дільниця виробничого біосинтезу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

КПІ ім. Ігоря Сікорського

Анотація

Пояснювальна записка: 99 с., 8 рис., 8 табл., 25 посилань. У даному дипломному проекті розроблено технологічну схему виробництва етанолу . Технологія включає допоміжні роботи, підготовку мелясного сусла, збагачення його поживними речовинами, зброджування меляси дріжджами Saccharomyces cerevisiae, очищення спирту від домішок, зневоднення та одержання 98 % біоетанолу. Обґрунтовано вибір виробничого біосинтезу, а саме процесу безперервної ферментації сировини по двопотоковій схемі зброджування. Наведено характеристику сировини, меляси та біологічного агенту, обґрунтовано вибір технології молекулярних сит для зневоднення етанолу, розраховано матеріальний баланс процесу, розроблена і описана технологічна та апаратурна схеми виробництва етанолу, наведені методи контролю на всіх стадіях виробництва, щозабезпечують виконання технологічног режиму. Спроектовано ферментер для зброджування мелясного сусла об’ємом 100 м3 , наведено його основні технічні характеристики, проведено розрахунки, що підтверджують працездатність та надійність конструкції.

Опис

Ключові слова

етанол, меляса, ферментація, сусло, матеріальний баланс, ферментер, ректифікація, технологічна схема, saccharomyces cerevisiae, ethanol, molasses, continuous fermentation, wort, material balance, fermenter, rectification, molecular sieve, technological scheme

Бібліографічний опис

Воробйова, О. В. Технологія виробництва етилового спирту. Дільниця виробничого біосинтезу : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Воробйова Олександра Володимирівна. – Київ, 2021. – 123 с.

ORCID

DOI