Технологія зрілої бражки у виробництві біоетанолу на цукровмісному середовищі
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Науковий керівник
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Анотація
Дипломний проєкт містить: 82 с., 6 рис., 9 табл., 36 посилань, 3 креслення формату
А1.
У дипломному проєкті обґрунтовано та розроблено технологію зрілої бражки у
виробництві біоетанолу на напівпродуктах цукрового виробництва. Як сировину було
обрано відтік утфелю ІІ кристалізації та дифузійний сік, а як біологічний агент – дріжджі
Saccharomyces cerevisiae раси У 5007 (К-7).
Технологія передбачає двопотокову схему отримання зброджування цукровмісної
сировини на основі напівпродуктів цукрового виробницва і включає допоміжні роботи,
такі як: санітарна підготовка виробництва, підготовка повітря, підготовка сировини,
приготування поживного середовища. А також основні роботи такі як: вирощення
дріжджів в апаратаї чистої культури, зброджування бражки та пакування продукції.
Було обґрунтовано вибір технологічної схеми, охарактеризовано сировину та
біологічні агенти, надано опис біохімічних реакцій процесу, розраховано матеріальний
баланс процесу, та наведено контроль стадій допоміжних робіт та головних процесів.
Спроєктовано бродильний апарат для стадії збродження об’ємом 30 м3
, наведено його
основні технічні характеристики. Розроблено технологічну та апаратурну схему.
Опис
Ключові слова
біоетанол, зріла бражка, відтік утфелю іі кристалізації, діфузійний сік, цукровмісне середовище, saccharomyces cerevisia
Бібліографічний опис
Гривнак, А. В. Технологія зрілої бражки у виробництві біоетанолу на цукровмісному середовищі : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Гривнак Аніта Василівна. – Київ, 2023. – 82 с.