Технологія одержання хлібопекарських дріжджів пресованих при виробництві етанолу. Дільниця підготовки посівного матеріалу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

Науковий керівник

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Пояснювальна записка містить 113 сторінок, 10 ілюстарцій, 13 таблиць, 4 кресленники формату А1, розміщених у додатках, 30 бібліографічних найменувань. Мета даної роботи – удосконалення технології одержання хлібопекарських дріжджів пресованих при виробництві етанолу за однопоточним способом зброджування меляси підвищеної концентрації. В якості промислового продуценту обрано штам Saccharomyces cerevisiae IМВ-У-5016, що характеризується високою осмофільністю та спиртостійкістю, здатен зброджувати високонцентроване мелясне сусло (24- 26% сухих речовин) . Проаналізовано біохімічні основи одержання хлібопекарських дріжджів при виробництві етанолу і обрано сировину та умови культивування, на основі яких розроблено технологічну і апаратурну схеми. Для антисептування меляси запропоновано використання препарату «Фермент Плюс», що забезпечує підвищення виходу біомаси дріжджів та виходу спирту в порівнянні із застосуванням традиційних антисептиків. Реалізація технології забезпечує вихід спирту 3000 дал/добу та дріжджів – 20000 кг/добу. Запропоновано конструкцію апарату чистої культури АЧК2 об’ємом 1 м3, що забезпечує оптимальні умови росту посівної культури дріжджів. Наведено технологічний та конструктивний розрахунки апарату.

Опис

Ключові слова

двопродуктове виробництво, дріжджі хлібопекарські пресовані, етанол, меляса, мелясне сусло, two-product production, pressed bakery's yeast, ethanol, molasses

Бібліографічний опис

Теребецький, М. А. Технологія одержання хлібопекарських дріжджів пресованих при виробництві етанолу. Дільниця підготовки посівного матеріалу : дипломний проект ... бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Теребецький Максим Андрійович. - Київ, 2023. - 123 с.

DOI