Магістерські роботи (ПБТБ)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Магістерські роботи (ПБТБ) за Ключові слова "579.67"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Виробництво бактеріальної закваски з пропіоновокислими бактеріями(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Корж, Сергій Сергійович; Клечак, Інна РішардівнаЗміст магістерської дисертації включає наступні показники: 150 сторінок, 32 таблиць, 3 рисунків, 3 схеми, 80 посиланнь. Мета дисертації: Розробка вдосконаленої технології виробництва бактеріальної закваски для йогурту з використанням пропіоновокислих бактерій. Розроблена технологія відрізняється вибором підходящого бактеріального штаму та раціональною технологічною схемою, що надає можливість зменшити кількість апаратів та значно знизити ризик контамінації. Використання високотехнологічних штамів, таких як Streptococcus thermophiles, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis та Propionibacterium freudenreichii, для приготування функціональних молочнокислих продуктів. Вибір оптимального способу культивування та умов процесу. Готовий продукт - сублімована біомаса бактерій, упакована у флакони по 0,5 г. Один цикл виробництва дає 28 000 флаконів. Рентабельність впровадження технології при ціні продукту в 11 грн/флакон (90,11%), період повернення капіталовкладень - 1,69 року. Цей комплексний підхід ефективно впроваджує розроблену технологію та досягає значних показників рентабельності.- Період повернення капіталовкладень складає 1,69 року.