Магістерські роботи (ПБТБ)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Магістерські роботи (ПБТБ) за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 49
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Відкритий доступ Аналіз властивостей антибіотика батуміну та його похідних, що синтезуються Pseudomonas batumici(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Ліпова, Інна Ігорівна; Клочко, В. В.Магістерська дисертація: 91 с., 29 табл., 18 рис., 61 джерело За останні 30 років було введено дуже мало антибіотиків, що представляють нові хімічні класи. Дослідження антибіотиків з новими механізмами дії для боротьби зі стафілококовими інфекціями необхідні для створення нових лікарських засобів, які замінять існуючі менш ефективні засоби. Наукова робота за темою «Аналіз властивостей антибіотика батуміну та його похідних, що синтезуються Pseudomonas batumici» (номер теми – 0115U004129) виконувалась на базі відділу антибіотиків Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України. Метою роботи була ідентифікація антибіотично активних сполук штаму P. batumici УКМ B-321 та визначення їх фізико-хімічних і біологічних властивостей. Завданнями дослідження було: 1. Визначення антагоністичної активності штаму P. batumici УКМ B-321 щодо мікроорганізмів різних таксономічних груп. 2. Отримання екстрактів антибіотично активних сполук з культуральної рідини штаму P. batumici УКМ B-321. 3. Визначення антибіотичної активності екстрагованих речовин щодо широкого спектру тест-мікроорганізмів. 4. Встановлення фізико-хімічних властивостей отриманих сполук: визначення спектрів поглинання, фактору розділення, молекулярної маси. Об’єкт дослідження – штам Pseudomonas batumici УКМ В-321. Предмет дослідження – фізико-хімічні та антибіотичні властивості батуміну та його похідних штаму Pseudomonas batumici УКМ B-321. В роботі використовували мікробіологічні, біотехнологічні, біохімічні та фізико-хімічні методи дослідження. В рамках одного з завдань магістерської дисертації було розроблено стартап проект «Розробка і продаж технології виробництва антибіотика батуміну у вигляді АФІ».Документ Відкритий доступ Біотехнологічні основи отримання препарату антибіотиків Streptomyces albus(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Корнєва, Олександра Миколаївна; Ткаченко, Тетяна ПетрівнаМагістерська дисертація містить 126 аркушів, 17 рисунків, 26 таблиць та 190 літературних джерел. Метою роботи є визначення особливостей біосинтезу і виділення антибіотиків Streptomyces albus та характеристика продукту. Об'єкт дослідження – спосіб отримання препарату антибіотиків Streptomyces albus та синтезований продукт. Предмет дослідження – параметри біосинтезу і виділення антибіотиків Streptomyces albus та характеристики безпечності препарату. Встановлено вплив мутагенів різної природи на антагоністичну активність культури Streptomyces albus, зокрема, що найбільш значний вплив на антагоністичний спектр культури виявляє HNO2, обробка якою, призводить до підвищення протигрибкової активності та розширення антибіотичного спектру культури. Визначено спосіб підготовки посівного матеріалу для біосинтезу антибіотиків культурою. Визначено технологічні параметри виділення препарату антибіотиків з використанням рідинної екстракції рівним об’ємом хлороформу (1:1) впродовж 1 години без додаткового перемішування. Встановлено, що в концентрації до 500 мкг/см3 антибіотичний препарат S.albus не проявляє цитотоксичної дії, а тому може вважатися потенційно безпечним для людини і тварин у вивчених концентраціях. Запропоновано принципову схему отримання сухого препарату антибіотиків, а також готової форми антисептичного пластиру.Документ Відкритий доступ Біотехнологія ефірної олії, що синтезується продуцентом рибофлавіну Eremothecium ashbyi(2023) Богацький, Олександр Володимирович; Поліщук, Валентина ЮріївнаДисертаційна робота містить вступ, 5 розділів, висновки та список використаних джерел. Основна частина роботи складає 74 сторінки друкованого тексту. В основній частині наведені 10 рисунків та 29 таблиць. В роботі використано 39 джерел.Документ Відкритий доступ Вивчення пробіотичних властивостей дріжджів, виділених з кефірного грибка(2023) Хабленко, Анна Дмитрівна; Дуган, Олексій Мартем’яновичМагістерська дисертація на тему «Вивчення пробіотичних властивостей дріжджів, виділених з кефірного грибка» обсягом 129 сторінок. містить 33 ілюстрації, 31 таблицю, 156 джерел літератури.Документ Відкритий доступ Використання біотехнологічних методів для розмноження цінних декоративних та лікарських рослин(2023) Сун, Цзенги; Овчаренко, Ольга ОлександрівнаМетою роботи було розробити ефективні методики розмноження Bletilla без використання синтетичних регуляторів росту, що дозволяє отримати високий коефіцієнт розмноження морфологічно нормальних рослин, придатних до адаптації в умовах ex vitro.Документ Відкритий доступ Виробництво аргініну in bulk(2020) Проценко, Єлизавета Олександрівна; Шибецький, Владислав ЮрійовичМагістерська дисертація: с., табл. 28, 51 посилання. В даній роботі було вдоско налено технологію виробництва аргініну мікробіологічним шляхом. Проаналізовано ринок амінокислот в Україні, зокрема аргініну, галузі застосування аргініну та можливі методи його виробництва. Аргінін описано як продукт біотехнологічного виробництва. Наведено нормативно-технічна документація на виробництво готової продукції, підготовку виробництва, сировину. Надано техніко-економічне обґрунтування виробництва, його потужностей, перераховано існуючі технології. В роботі обґрунтовані та подані технологічна та апаратурна схеми виробництва. Наведено перелік сировини, матеріалів та напівпродуктів, що використовуються в виробництві, та перелік контрольних точок, що забезпечують виконання технологічного режиму. Складено матеріальний баланс виробництва серії готового продукту. Охарактеризовано відходи виробництва та методи їх знешкодження. Проаналізовано шкідливі та небезпечні фактори виробництва та передбачено засоби, що забезпечують належні умови праці, пожежну та екологічну безпеку. Розроблено план генерального цеху, охарактеризовано теплопостачання, вентиляція, водопостачання, каналізація та електропостачання виробництва. Розраховані показники стартап проєкту та надана його характеристика.Документ Відкритий доступ Виробництво бактеріального концентрату закваски для кефіру(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Короленко, Тетяна Сергіївна; Литвинов, Григорій СергійовичМагістерська дисертація: 170 с., 9 рис., 34 табл., 3 кресл., 71 посилання. Метою МД є пошук, аналіз та систематизація даних, що стосуються удосконалення технології виробництва бактеріального концентрату закваски для кефіру. До складу закваски входять культури молочнокислих бактерій Lactococcus lactis ІMB B-7296, L. diacetilactis ІMB B-7295 та Streptococcus thermophilus ІMB B-7292, дріжджів Saccharomyces unisporus ІMB У-5040, а також закваска кефірних грибків К-11. Така композиція характеризується зменшеним газоутворенням внаслідок додаткового введення дріжджів, не здатних до зброджування лактози (Saccharomyces unisporus), що приводить до тривалого зберігання кисломолочного продукту, а внаслідок додаткового залучення МКБ скорочується тривалість сквашування молока та формуються більш виражені смакові якості кефірного продукту. Удосконалення технології полягає у збільшенні автоматизації виробництва для зменшення людської праці і, відповідно, зменшення імовірності контамінації кінцевого продукту шляхом залучення більш сучасного обладнання на стадіях підготовки посівного матеріалу та заморожування і сушіння біомаси. За використання даної технології з 1 виробничого циклу можна отримати 15000 флаконів по 0,5 г продукту. При використанні виробництва у якості стартап-проєкту економічні показники будуть наступними: вартість продукту – 14 грн/од., плановий рівень рентабельності – 44%, період повернення капіталовкладень – 3,66 р.Документ Відкритий доступ Виробництво бактеріальної закваски Біфідолакт(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Юрченко, Емма Володимирівна; Яловенко, Олена ІгорівнаМагістерська дисертація: 148 с., 28 табл., 2 рис., 5 кресл., 74 посилань. Метою магістерської дисертації є вдосконалення технології виробництва бактеріальної закваски Біфідолакт. Закваска містить 7 штамів бактерій, які належать до наступних видів: B. bifidum; B. longum; B. adolescentis; S. thermophilus; P. shermanii. Штами отримано в результаті тривалої селекційної роботи і є власністю ІПР НААН. Закваска створена на основі комплексу спеціально підібраних пробіотичних молочнокислих та біфідобактерій, які характерні для нормального кишкового біоценозу дітей раннього віку, попереджують розвиток кишкових інфекцій, стимулюють імунну систему, знешкоджують токсичні продукти обміну речовин. Запропонована технологія виробництва даного продукту відрізняється від існуючих ретельно підібраним компонентним складом, меншою тривалістю культивування та довшим строком зберігання. Удосконалена технологія передбачає висушування продукту у скляних флаконах, що скорочує тривалість виробничого циклу та зменшує вірогідність контамінації. Використання пропонованої технології дозволяє отримати 3488 упаковок готової продукції за один виробничий цикл. На основі даної технології розроблено технологічну та апаратурну схему виробництва. Наведено будівельну схему підприємства з виробництва закваски Біфідолакт. Визначено основі економічні показники підприємства: ціна продукту – 46 грн/упаковка; рентабельність підприємства у період реалізації – 78,9%; період повернення капіталовкладень на етапі реалізації – 2,3 роки.Документ Відкритий доступ Виробництво бактеріальної закваски з ацидофільною паличкою(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Скобєлєва, Софія Романівна; Жолнер, Лілія ГригорівнаДипломний проект: 177 с., 6 рис., 43 табл., 4 креслення, 88 посилань. У дипломному проекті наведено опис технології виробництва бактеріальної закваски з ацидофільною паличкою на основі молочнокислих бактерій, до складу якої входить асоціація біологічних штамів Streptococcus thermophiles, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus. Запропоновано поєднання промислових продуцентів в одному бактеріальному препараті, що дозволяє підвищити його ефективність і розширити корисний потенціал продукту. Обґрунтовано вибір продуцентів Streptococcus thermophiles 1MB В7179, Lactobacillus bulgaricus-86, Lactobacillus acidophilus CNCMI-1225, що виділені з природних джерел існування та володіють пробіотичними властивостями і є високотехнологічними. В роботі обґрунтовані та подані технологічна та апаратурна схема виробництва бактеріальної закваски з ацидофільною паличкою. Обрано архітектурно-планувальні рішення для приміщення з виробництва. Розроблений стартап-проект виробництва бактеріальної закваски з ацидофільної паличкою, розраховані необхідні економічні показники виробництва.Документ Відкритий доступ Виробництво бактеріальної закваски з пропіоновокислими бактеріями(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Корж, Сергій Сергійович; Клечак, Інна РішардівнаЗміст магістерської дисертації включає наступні показники: 150 сторінок, 32 таблиць, 3 рисунків, 3 схеми, 80 посиланнь. Мета дисертації: Розробка вдосконаленої технології виробництва бактеріальної закваски для йогурту з використанням пропіоновокислих бактерій. Розроблена технологія відрізняється вибором підходящого бактеріального штаму та раціональною технологічною схемою, що надає можливість зменшити кількість апаратів та значно знизити ризик контамінації. Використання високотехнологічних штамів, таких як Streptococcus thermophiles, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis та Propionibacterium freudenreichii, для приготування функціональних молочнокислих продуктів. Вибір оптимального способу культивування та умов процесу. Готовий продукт - сублімована біомаса бактерій, упакована у флакони по 0,5 г. Один цикл виробництва дає 28 000 флаконів. Рентабельність впровадження технології при ціні продукту в 11 грн/флакон (90,11%), період повернення капіталовкладень - 1,69 року. Цей комплексний підхід ефективно впроваджує розроблену технологію та досягає значних показників рентабельності.- Період повернення капіталовкладень складає 1,69 року.Документ Відкритий доступ Виробництво бактеріальної закваски Йогурт з ацидофільною паличкою(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Нестеренко, Валентина Петрівна; Клочко, Віталій ВікторовичМагістерська дисертація містить: 156 с., 36 табл., 5 рис., 4 кресл., 76 посилань. Метою дисертації є розробка вдосконаленої технології виробництва бактеріальної закваски Йогурт з ацидофільною паличкою. Розроблена технологія відрізняється ретельно підібраним бактеріальним штамом та раціонально складеною технологічною схемою, що дозволяє скоротити кількість апаратів та мінімізувати ризик контамінації. Обрано високотехнологічні штами Streptococcus thermophiles 1MB В7179, Lactobacillus acidophilus 21 та Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus К 1903, що використовуються при приготуванні заквасок для функціональних молочнокислих продуктів. Обрано періодичний сумісний спосіб культивування бактеріальної композиції та оптимальні умови процесу. Готовий препарат – це сублімована біомаса бактерій у полімерних флаконах по 0,5 г. Один цикл виробництва за даною технологією дозволяє отримати 26 000 флаконів з закваскою. У ході роботи було розроблено та обґрунтовано технологічну та апаратурну схеми виробництва, представлено будівельну схему приміщень підприємства. Розроблено стартап-проект виробництва бактеріальної закваски, згідно з яким за ціни продукту в 10 грн/флакон рентабельність впровадження розробленої технології становить 89,39 %, а період повернення капіталовкладень – 1,89 року.Документ Відкритий доступ Виробництво бензилпеніциліну у формі порошку для розчину для ін’єкцій у флаконах(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Кривчук, Катерина Тарасівна; Клочко, Віталій ВікторовичМагістерська дисертація містить 164 с., 10 рис., 39 табл., 1 додаток, 5 креслень, 73 посилання. Дисертація присвячена розробці технології виробництва антибактеріального препарату бензилпеніциліну, який використовується для лікування інфекційних захворювань, спричинених чутливими до дії пеніциліну мікроорганізмами. Огляд літератури дипломного проєкту узагальнює наявну на теперішній час інформацію про бензилпеніцилін, методи його отримання, застосування. Якість, безпечність та ефективність готового препарату забезпечується дотриманням вимог Належної виробничої практики та відповідних нормативно-технічних документів. Представлено техніко-економічне обгрунтування проєкту. Удосконалено технологію виробництва за рахунок використання високопродуктивного штаму – Penicillium chrysogenum N 339А, вибору ефективного та надійного обладнання, підбору оптимального якісного та кількісного складу поживних середовищ. Описано характеристику продуцента та кінцевого продукту виробництва, обґрунтовано вибір технологічної схеми з аналізом процесів відомих технологій. Матеріальні розрахунки представлені матеріальним балансом виробництва, наведено методи контролю. Розроблено стартап-проєкт цеху з виробництва натрієвої солі бензилпеніциліну. Креслення виконані згідно з чинними стандартами, з використанням сучасних системних та інформаційних технологій.Документ Відкритий доступ Виробництво бівалентного пробіотику з таназною активністю у капсулах(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Державцева, Юлія Ігорівна; Орябінська, Лариса БорисівнаМагістерська дисертація містить: 161 с., 2 рис., 26 табл., 61 посилання. Робота присвячена промисловій розробці капсульованої форми бівалентного пробіотичного препарату з антиоксидантними властивостями. Запропоновано в якості продуцентів даного пробіотику використовувати штами молочнокислих бактерій L. rhamnosus LB3 IMB B- 7038 та L. delbrueckii subsp.delbrueckii DSM20074, які проявляють значний рівень таназної активності при сумісному культивуванні на поживному середовищі МРС-1 у присутності індуктора синтезу – галової кислоти. Обґрунтовано вибір технології виробництва, що повністю задовольняє вимогам належної виробничої практики і дозволяє отримати високоякісну кінцеву продукцію. На основі цього створені креслення технологічної та апаратурної схем виробництва цільового продукту. Наведено вимоги до якості сировини, матеріалів та напівпродукту. Фізико-хімічні показники для оцінки якості готового препарату зазначено згідно ФС 42У-200-82-714-00 та загальної фармакопейної статті на лікарські форми «Капсули». Для забезпечення технологічного процесу обрано обладнання, що дозволяє створити максимальний рівень автоматизації процесу та захисту виробничих культур L. rhamnosus LB3 IMB B-7038 та L. delbrueckii subsp.delbrueckii DSM20074 від можливої контамінації. Архітектурно-планувальні рішення для проектування цеху відображено на будівельній схемі. Техніко-економічні показники наведено у стартап- проекті.Документ Відкритий доступ Виробництво вакцини проти сальмонельозу птиці(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Кузовлєва, Валерія Дмитрівна; Ліновицька, Віта МихайлівнаПояснювальна записка до магістерської дисертації містить 149 сторінок, 7 ілюстрацій, 29 таблиць та 70 літературних джерел. Дана робота присвячена вдосконаленню технології виробництва інактивованої вакцини проти сальмонельозу птиці. В якості біологічного агенту для отримання антигенного матеріалу обрано Salmonella enteritidis. Це обумовлено розповсюдженістю даного штаму серед сільськогосподарської птиці, а також тим фактом, що даний збудник може викликати сальмонельоз і у людини в тому числі, у разі споживання зараженого м’яса. Питання ефективної вакцинації проти сальмонельозу досі залишається актуальним через регулярне зростання захворюваності, що обумовлено низьким рівнем біозахисту на птахофабриках та нехтуванням вакцинації як такої. Створення простого та доступного продукту для більшості дозволить виправити цю ситуацію. Було обґрунтовано технологічну та апаратурну схему виробництва. Технологія виробництва дозволяє отримати ефективну вакцину високої якості, що відповідатиме стандартам GMP та забезпечуватиме стабільний імунітет проти сальмонельозу у птиці. Також розроблено старт-ап проєкт з впровадження даного продукту на ринок з врахуванням всіх можливих ризиків.Документ Відкритий доступ Виробництво вакцини проти інфекційного бронхіту курей(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Гриб, Ілля Олегович; Богдан, Тетяна ЗіновіївнаМагістерська дисертація містить 170 сторінок, 119 літературних джерел, 5 рисунків, 32 таблиці, 2 додатки. Магістерська дисертація присвячена вдосконаленню технології виробництва інактивованої вакцини проти інфекційного бронхіту курей (ІБК), що застосовується для профілактики цієї хвороби у сільськогосподарської птиці. Тема дисертації є актуальною, оскільки через значні економічні втрати та велику смертність птиці виникає потреба профілактичних заходів одразу проти декількох штамів вірусних захворювань В якості продуцентів обрано 3 штами інфекційного бронхіту: штам серотипу Massachusetts H-52, штам RF08-10 серотипу QX та штам 4/91 серотипу 793B, що є найбільш поширеними в країнах Європи та Близького Сходу. Середовище культивування – хоріон-алантоїсна порожнина курячого ембріона. На основі аналізу даних літератури та практичних навичок роботи обґрунтовано вибір технологічної схеми виробництва інактивованої вакцини з повним циклом виробництва, Обрано необхідне апаратурне обладнання, що забезпечує ефективність, безпечність та якість ветеринарної продукції Вдосконалено апаратурну схему виробництва завдяки автоматизації процесу напрацювання антигену. Розроблено старт-ап проєкт по виробництву інактивованої вакцини проти інфекційного бронхіту курей, що дозволяє оцінити ризики впровадження та конкурентоспроможність нового підприємства на внутрішньому ринку, а також розрахувати оптимальну ціну для споживача.Документ Відкритий доступ Виробництво ванкоміцину у формі ліофілізату для розчину для інфузій(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Мельник, Ольга Петрівна; Тітова, Лариса ОлександрівнаМагістерська дисертація містить 102 с., 2 рисунка, 32 таблиці, 3 креслення та 42 посилання. Робота складається з вступу, шести розділів, висновку, списку використаних джерел, технологічної, апаратурної та будівельної схем. Магістерську дисертацію присвячено вдосконаленню технології виробництва антибіотичного препарату Ванкоміцину у формі ліофілізату для розчину для інфузій у флаконах. Актуальність виробництва пов’язана з потребою в лікування захворювань, які спричинені полірезистентними грампозитивними мікроорганізмами. У роботі запропонована технологія виробництва ванкоміцину, що складається з допоміжних робіт, виробничого культивування, виділення та концентрування готового продукту. В якості продуцента обрано штам Streptomyces orientalis KCCM-10836P який дозволяє отримати високий вихід продукту. Розроблено рентабельний стартап-проєкт виробництва ванкоміцину, який можна реалізувати в Україні. Розроблена технологія відповідає санітарно-гігієнічним та екологічним нормам, а також вимогам техніки безпеки та охорони праці.Документ Відкритий доступ Виробництво вітаміну В12 розчину для ін’єкцій(2020) Солона, Тетяна Володимирівна; Поліщук, Валентина ЮріївнаМагістерська дисертація містить 115 с., 5 рис., 29 табл., 6 креслень, 51 посилання. Метою дисертації є вдосконалення обґрунтованої біотехнології виробництва вітаміну В12 розчину для ін’єкцій. Дисертація описує технологію, обрану в результаті літературного та патентного пошуку, з оновленим апаратурним оформленням виробництва, що має позитивний вплив на техніко-економічні показники. В якості продуцента використано високопродуктивний штам Pseudomonas fluorescens BKM В-2224Д. А також, запропоновано стадію нанофільтрації в якості очистки та концентрування продукту. Дисертація містить стартап проект, в якому наведені відповідні розрахунки на введення описаної технології у виробництво та будівельну частину, що відповідає особливостям технології. У дисертації представлені технологічна та апаратурна схеми, а також будівельна схема виробництва лікарського засобу вітаміну В12 розчину для ін’єкцій, які відповідають вимогам ДСТУ та ЄСКД.Документ Відкритий доступ Виробництво генно-інженерного інсуліну(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021) Макогін, Ольга Олександрівна; Орябінська, Лариса БорисівнаМагістерська дисертація : 132 с., 11 рис., 30 табл., 62 посилання. Магістерська дисертація присвячена технології виробництва генно- інженерного інсуліну людини. Продукт представлений готовою лікарською формою – розчином для ін’єкцій (100 МО/мл) та належить до фармакотерапевтичної групи протидіабетичних лікарських засобів. Біологічним агентом обрано E.coli BL-21/pDIM07 з метою удосконалення технології одержання цільового продукту шляхом збільшення виходу рекомбінантного інсуліну у співвідношенні до гібридного поліпептиду за рахунок отримання модифікації у вигляді скороченого С- пептиду . Для продуцента у даній роботі було обрано оптимальний склад поживного середовища відповідно до його морфологічно-фізіологічних та культуральних характеристик, а також належні умови культивування. Відповідно до властивостей цільового продукту, наведено технологічну схему отримання генно-інженерного інсуліну, а також обрано обладнання та наведено апаратурну схему виробництва з подальшою розробкою будівельної схеми цеху для отримання стерильного розчину інсуліну. Для роботи наведено економічні розрахунки та потенційні можливості розвитку у разі використання представленої технології у вигляді стартап-проекту.Документ Відкритий доступ Виробництво гентаміцину сульфату розчину для ін’єкцій(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Чашка-Ратушна, Аліна Валеріївна; Богдан, Тетяна ЗіновіївнаМагістерська дисертація складається з 145 ст., 34 табл., 7 рис., 4 кресл. на аркушах А1, 50 посилань. Робота присвячена вдосконаленню технології виробництва аміноглікозидного антибіотику гентаміцину сульфату. Готовий препарат – розчин для ін’єкцій «Гентаміцину сульфат» по 2 мл з концентрацією 40 мг гентаміцину в 1 мл, що є найбільш ефективною формою для лікування інфекційних захворювань. Для виробництва гентаміцину обрано високопродуктивний штам Micromonospora echinospora МЕ-22. Запропоновано оптимальний режим культивування продуценту для отримання максимального виходу антибіотику 2,68 г/л культуральної рідини. Розроблено технологічну, апаратурну, будівельну схеми та запропоновано основні технологічні рішення промислового виробництва гентаміцину, що забезпечують високу якість готового продукту. Для реалізації даної технології розраховано техніко-економічні показники, основними з яких є: потужність – 102 000 упаковок в рік, рентабельність виробництва – 19,2%, собівартість готового продукту – 62,9 грн/уп.Документ Відкритий доступ Виробництво глутамінової кислоти в таблетках(КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022) Гронь, Катерина Сергіївна; Литвинов, Григорій СергійовичМагістерська дисертація містить 112 с., 8 рис., 30 табл., 4 кресл., 45 посилань. Магістерська дисертація містить обгрунтування і деталі проекту технології виробництва глутамінової кислоти в таблетках. В якості продуцента глутамінової кислоти обрано штам Соrynebacterium glutamicum В-7447, що дозволяє отримувати високі виходи цільового продукту – до 40 г/дм3. На основі культуральних та фізико-хімічних особливостей продуценту, обрано оптимальне поживне середовище для виробничого біосинтезу на основі меляси та сечовини. За відповідними характеристиками запропоновано технологію виробництва, що включає допоміжні стадії, стадії виробничого синтезу, виділення та очистки АФІ, стадії приготування маси для таблетування та саме таблетування. У відповідності до технології розроблено технологічну схему виробництва глутамінової кислоти в таблетках. Обрано обладнання та наведено апаратурну схему виробництва з подальшою розробкою будівельної схеми цеху для отримання таблеток глутамінової кислоти. Розроблено рентабельний стартап-проєкт даного виробництва, що вирізняється позитивними техніко-економічними показниками і може бути реалізований в Україні.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »