Використання генетично модифікованих дріжджів для виробництва пива. Дільниця бродіння та доброджування
Вантажиться...
Дата
2024
Науковий керівник
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Анотація
Пояснювальна записка: 65 с., 2 рис., 8 табл., 47 посилань.
Метою дипломного проєкту є проєктування технології виробництва пива з використанням генетично модифікованих дріжджів для крафтового підприємства.
Вивчення сучасних технологій виробництва пива та аналіз попиту на крафтове пиво підкреслюють актуальність проєктування виробництва пива з використанням генетично модифікованих штамів дріжджів для отримання нових органолептичних властивостей готового продукту, а саме – пива зі смаком гуави та маракуї.
Сировиною отримання готового продукту є вода, ячмінь, гранульований хміль та штам дріжджів Saccharomyces cerevisiae BY-989.
В дипломному проєкті обрано та описано новий штам дріжджів, надано характеристику сировини, кінцевого продукту, біохімічну схему перебігу процесів, а також розроблено технологічну частину проєкту: матеріали основні та допоміжні, контроль виробництва, матеріальний баланс, опис технологічного процесу.
Проведено конструктивний і тепловий розрахунки та визначено розміри циліндроконічного бродильного апарату.
Опис
Ключові слова
пиво, saccharomyces cerevisiae, генетично модифіковані організми, бродіння
Бібліографічний опис
Гусак, А. О. Використання генетично модифікованих дріжджів для виробництва пива. Дільниця бродіння та доброджування : дипломний проект … бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Гусак Анастасія Олександрівна. – Київ, 2024. – 65 с.