Бакалаврські роботи (ІСТ)

Постійне посилання зібрання

У зібранні розміщено бакалаврські проєкти (роботи) на здобуття ступеня бакалавра.

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 294
  • ДокументВідкритий доступ
    Веб-орієнтована система актуальних знижок в продовольчих магазинах
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024) Цимбалюк, Діана Сергіївна; Анікін, Володимир Констянтинович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з чотирьох розділів, містить 10 таблиць, 4 додатків та 18 джерел – загалом 65 сторінки. Об`єкт дослідження: Веб-орієнтована система актуальних знижок в продовольчих магазинах. Мета дипломного проєкту: створення та тестування веб-орієнтованої системи, яка надає користувачам можливість отримувати актуальну інформацію про знижки в продовольчих магазинах, що дозволить їм ефективно витрачати гроші та зекономити на покупках. У першому розділі аналізуються предметні області та ТУ, дається короткий опис об’єктів і предметних областей автоматизації, окреслюються та аналізуються існуючі аналоги, уточнюються системні вимоги У другому розділі представлені теоретичні відомості про інструменти, які використовуються для вирішення проблеми, аналізуються та порівнюються методи розробки розробленого програмного забезпечення. Третій розділ забезпечує інформаційну, технологічну та підтримку розвитку системи та також демонструє зааходи захисту від несанкціонованого доступу до системи. Четвертий розділ реалізує розроблену систему.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система функціональної безпеки технологічного процесу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Сус, Кирило Матвійович; Корнієнко, Богдан Ярославович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з трьох розділів, містить 1 таблицю, 1 додаток та 45 джерел – загалом 70 сторінки. Об`єкт дослідження: математична модель впливу загроз на інформаційну систему обробки персональних даних. Мета дипломного проєкту: Мета дослідження полягає в розробці та впровадженні ефективної системи функціональної безпеки для технологічного процесу з метою запобігання можливим аварійним ситуаціям, збереження ресурсів та забезпечення надійності функціонування. У першомуу розділі було проведено аналіз існуючих рішень та їх порівняння, вибір метода тестування. У третьому розділі було проведено аналіз існуючих архітектур, порівняння їх між та вибір архітектури для нашох модулі. У третьому розділі було проведено введення до користування системою, показано інтерфейс та взаємодія користувача з інтерфейсом.
  • ДокументВідкритий доступ
    Мобільний застосунок для обміну криптовалют
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Маланчук, Ілля Іванович; Резніков, Сергій Анатолійович
    Розробка мобільного застосунку для торгівлі криптовалютами надає користувачам безпечну та зручну платформу для ефективної торгової діяльності на своїх смартфонах. Інтегруючи такі функції, як реєстрація користувачів, управління криптовалютними гаманцями, функціональність торгівлі, безпечні транзакції, інтеграція платежів, ринкові дані, повідомлення та підтримка клієнтів, ця програма пропонує комплексне рішення для ентузіастів криптовалют для управління своїми цифровими активами. Пріоритет надійних заходів безпеки вселяє довіру користувачів і полегшує широке впровадження цієї мобільної платформи обміну криптовалютами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система обліку документів на підприємстві
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Стратонов, Олександр Сергійович; Ткач, Михайло Мартинович
    Структура та обсяг роботи. Пояснювальна записка дипломного проєкту складається з чотирьох розділів, містить 25 рисунків, 19 таблиць, 4 додатки, 16 джерел. Система обліку документів є невідʼємною успішною складовою частиною будь якої організації. Завдяки правильному алгоритму збереження історії стану оформлення документів, присутності історичних даних, системі друку поточного стану документу, та інших функціональних додатків можливо примножити ефективність ведення документів. Такий апаратний комплекс суттєво зменшить кількість помилок при заповненні даних документу та полегшить робочий процес працівників. Даний дипломний проєкт присвячений дослідженню існуючих електронних систем для документообігу, розробці власної системи документообігу з функціями шаблонізованого друку, переглядом поточної стадії документу та його модерації. Головною метою проєкту є створення прикладного програмного інтерфейсу, який буде використовуватись для перегляду записів, параметризованого друку, і в подальшому застосування електронного підпису або печаті.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система взаємодії маршрутів громадського транспорту з потребами користувачів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Артеменко, Катерина Сергіївна; Ульяницька, Ксенія Олександрівна
    Артеменко К.С. Система взаємодії маршрутів громадського транспорту з потребами користувачів. КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київ, 2023. Проєкт містить 73 с. тексту, 24 рисунків, 4 таблиці, посилання на 15 літературні джерела, 1 додаток, та 4 конструкторських документів. Об'єкт розробки: система взаємодії маршрутів громадського транспорту з потребами користувачів Мета розробки: створення системи, що покращить взаємодію між маршрутами громадського транспорту та їх користувачами. Актуальність системи зумовлюється потребою пасажирів громадського транспорту на якісну інформацію про маршрути і розклад, для того щоб комфортніше планувати свої подорожі. В ході виконання завдання було проаналізовано існуючі рішення систем у вигляді веб та мобільних додатків для взаємодії користувачів з громадським транспортом. Були повністю сформовані функціональні вимоги до системи, створені сценарії взаємодії методів користувачів з системою, описана взаємодія маршрутів громадського транспорту з системою, обрані технології для реалізації системи а також був створений прототип системи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок для ведення кулінарного блогу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Іванов, Даніїл Володимирович; Майер, Ілля Сергійович
    Іванов Д.В. Вебзастосунок для ведення кулінарного блогу. КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київ, 2023. Проєкт містить 90 с. тексту, 36 рисунків, 16 таблиць, посилання на 18 літературних джерел. Об’єктом розробки є веб-застосунок для ведення кулінарного блогу. Мета розробки – створення доступного та функціонального застосунку для створення, пошуку та рецензування власних або позичених рецептів. У дипломному проєкті розроблено клієнт-серверний застосунок з широким та повним функціоналом, а саме: додавання та управління рецептів, продуктів, інгредієнтів, кроків виконання рецептів, додавання відгуків до обраних рецептів, налаштований пошук за частковим співпадінням пошукового запиту та контактна форма для комунікації з автором блогу. У роботі було досліджено різні алгоритми реалізації пошуку у пошукових системах, проаналізовано кожну та обрано найбільш доцільну. Розроблено клієнтський інтерфейс для зручного та зрозумілого керування додатком. Отримані результати можуть бути корисними при розробці аналогічних клієнт-серверних додатків з системами налаштованого пошуку.
  • ДокументВідкритий доступ
    Програмна система для розпізнавання дорожніх знаків з використанням машинного навчання
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Мулік, Рустам Юрійович; Поліщук, Михайло Миколайович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з чотирьох розділів, містить 21 рисунок, посилання на 17 літературних джерел та 4 конструкторських документа – загалом 67 сторінок. Об`єкт дослідження: система розпізнавання дорожніх знаків для автоматизації процесу виявлення та класифікації знаків на дорозі. Мета дипломного проєкту: створити легко розширюваний односторінковий веб застосунок, здатний до швидкої та зручної комунікації між користувачами. У першому розділі було проведено аналіз предметної області розпізнавання дорожніх знаків. У другому розділі було проведено огляд існуючих сучасних алгоритмів розпізнавання дорожніх знаків. У третьому розділі було проведено вибір засобів для розробки системи розпізнавання дорожніх знаків. У четвертому розділі було проведено опис програмної реалізації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебзастосунок для замовлення квитків на футбольні матчі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Дюг, Андрій Ігорович; Крилов, Євген Володимирович
    Структура та обсяг роботи. Пояснювальна записка дипломного проекту складається з п’яти розділів, містить 26 рисунків, 2 таблиці, 1 додаток, 19 джерел – загалом 72 сторінки. Дипломний проект присвячений розробці застосунку для віддаленого замовлення квитків на футбольні матчі. Метою роботи є скорочення часу очікування квитка та мінімізування черг під час проходження квиткового контролю шляхом модернізації механізму роботи квитка. У розділі огляд існуючих рішень було описано існуючі застосунки зі схожою функціональністю та представлено їх переваги і недоліки. У розділі вибір підходів та технологій для розробки описано основні засоби розробки застосунку і визначено вимоги до технічного забезпечення. Розробка застосунку описує архітектуру та реалізацію програмного забезпечення. У розділі тестування програмного забезпечення проведено випробування програмного продукту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система автоматизованого аналізу електрокардіограм з використанням нейромереж
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Левадський, Данило Артемович; Писаренко, Андрій Володимирович
    Левадський Д. А. Система автоматизованого аналізу електрокардіограм з використанням нейромереж. КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київ, 2023. Проєкт містить 68 с. тексту, 21 рисунок, 2 таблиці, посилання на 24 наукових джерела та 5 конструкторських документів. Об’єктом розробки є система автоматизованого аналізу ЕКГ. Метою розробки є полегшення процесу діагностики для медичних фахівців та зменшення часу аналізу ЕКГ шляхом використання нейронних мереж. Це дозволяє спеціалістам концентруватися на вирішенні більш складних задач і забезпечує більш швидку й точну обробку даних ЕКГ. У дипломній роботі розроблено автоматизовану систему аналізу ЕКГ сигналів, що може слугувати основою для подальшого розвитку інтелектуальних систем здоров'я, спрямованих на поліпшення діагностики та лікування хвороб серця.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система реєстрації та обліку користувачів інтернет магазину
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Бурназов, Іван Романович; Пасько, Віктор Петрович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з п'яти розділів, 4 додатків та 15 джерел – загалом 65 сторінок. Об`єкт дослідження: Інформаційні системи реєстрації онлайн магазинів. Мета дипломного проєкту: створити розширюваний онлайн застосунок (магазин) з системою реєстрації та авторизації користувачів. У першому розділі було розгялнуто та описано предметну область онлайн-магазинів. У другому розділі було проведено аналіз рішень існуючих веб-застосунків та їх порівняння, проведено аналіз інтернет магазину як основної системи електронної комерції. У третьому розділі було проведено аналіз існуючих технологій, методів, платформа, порівняння їх між собою та вибір програмного середовища. У четвертому розділі було проведено побудову прогрмного забеспечення продукту. У п'ятому розділі було проведено представлення графічного вигляду проєкту та усіх його компонуючих.
  • ДокументВідкритий доступ
    Вебресурс «Освітня платформа» з особистим кабінетом студента за допомогою фреймворку Laravel
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Кондратенко, Віталій Ігорович; Ткач, Михайло Мартинович
    Обсяг роботи: Проєкт містить 88 с. тексту, 35 рисунків, 3 таблиці, посилання на 10 літерату-рні джерела, 2 додатки. Мета роботи: Основним напрямом вебресурсу «Освітня платформа» з особистим кабінетом студента за допомогою фреймворку Laravel було обрано систему інформування викладачів/студентів. Це є інноваційним рішенням, яке дозволяє забезпечити ефективну комунікацію, обмін інформацією та надання актуальних даних між викладачами та студентами. У ході виконання проєкту було створено систему модуля кабінету для студентів та викладачів. Проведено аналіз вже існуючого, подібного програмного забезпечення. Здійснено реалізацію застосунку, його бази даних, розроблено веб-систему, використовуючи технології Blade.php, Laravel фреймворку.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система розпізнавання породи собаки на основі згорткової нейронної мережі
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Хотінь, Карина Юріївна; Шимкович, Володимир Миколайович
    Проєкт містить 64 сторінок, 21 рисунок, 9 таблиць, посилання на 17 літературних джерел, додатки та 4 конструкторських документи. Обʼєктом розробки є система розпізнавання породи собаки на основі згорткової нейронної мережі. Мета розробки – автоматизація процесу визначення породи собаки. В результаті виконання дипломного проєкту розроблено програмне забезпечення для вирішення проблеми ідентифікації породи собаки. Суттєву увагу надано аналізу та вибору типу базової нейронної мережі, процесу навчання моделі, яка виконує функцію визначення породи. Спроєктовано структуру програмного забезпечення, а саме: мобільного застосунку та веб-серверу. Здійснено опис особливостей їх реалізації та впровадження. Отриманий програмний продукт здатен виконувати функцію визначення породи собаки з фотографій та в режимі реального часу з подальшим представленням результату разом з додатковою інформацією. Результати дипломного проєктування мають практичну користь як інструмент ідентифікації породи собаки у ветеринарній галузі, так і для приватного використання.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система навігації самохідної техніки на базі Arduino
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Саліхов, Михайло Михайлович; Ткач, Михайло Мартинович
    Пояснювальна записка дипломного проєкту складається з 3 розділів, містить 85 сторінок тексту, 59 рисунків, 3 таблиці, 4 додатки, 59 інформаційних посилань. Об`єкт дослідження: система навігації самохідної техніки на базі Arduino. Мета дипломного проєкту: створення системи управління мобільного колісного робота з використанням Arduino, розробка мобільного колісного робота. У дипломному проєкті створено та реалізовано апаратно-програмний комплекс мобільного робота-автомобіля здатного орієнтуватися у просторі у режимі реального часу та уникати перешкоди, спираючись на: мікроконтролерну плату Arduino UNO, шилд драйверу двигунів Adafruit Motor Shield; використовується код, написаний у програмному забезпеченні Arduino IDE із застосуванням бібліотек AF Motor та Servo. Отримані результати можуть бути корисними при подальших дослідженнях та розробках різних систем навігації мобільних роботів, завдання яких – пересуватися у невизначеному середовищі з численними перешкодами.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційна система підтримки всиновлення дітей
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Ляскович, Ангеліна Олександрівна; Тимофєєва, Юлія Сергіївна
    Пояснювальна записка дипломного проєкту складається з трьох розділів, містить 6 таблиць, 1 додаток та 18 джерел – загалом 60 сторінок. Об`єкт дослідження: інформаційна система пілтримки всиновлення дітей. Мета дипломного проєкту: полегшення процесу всиновлення дітей шляхом розробки вебсервісу для взаємодії потенційних батьків зі службами для всиновлення. У першому розділі зроблено вибір інструментів, наведено теоретичні відомості про використані інструменти та проведено аналіз та порівняльну характеристику технологій. У другому розділі було проведено аналіз предметної області та специфікації вимог. У третьому розділі було проведено практичну реалізацію проектованої системи.
  • ДокументВідкритий доступ
    Застосунок для управління будівленько-ремонтними проєктами
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Крушеницька, Софія Іванівна; Вітюк, Альона Євгеніівна
    Пояснювальна записка дипломного проєкту містить 84 с. тексту, 35 рисунків, 7 таблиці, посилання на 28 літературних джерела. Об`єкт дослідження: процес управління будівельно-ремонтними проектами, який включає планування, контроль, координацію та виконання робіт, а також співпрацю між усіма зацікавленими сторонами. Мета дипломного проєкту: підвищення продуктивності та ефективності учасників будівельно-ремонтних проектів, вдосконалення якості виконаних робіт та досягнення зниження витрат. У дипломному проєкті розроблено концепцію застосунку для управління будівельно-ремонтними роботами, що дозволяє ефективно планувати, управляти та контролювати ресурси, терміни та бюджети будівельних проектів. Здійснено порівняльний аналіз сучасних програмних рішень для управління будівельно-ремонтними проектами, таких як Primavera P6, Procore та Autodesk BIM 360. Проведено функціональне та модульне тестування, яке підтвердило стабільність та надійність роботи програмного продукту. Розроблено інструкцію користувачеві програми з мінімальними вимогами для запуску ПЗ, описом процедури розгортання програмного продукту та використанням програмного продукту.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система автофокусування відео- та фотокамер на рухомих конструкціях
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Марин, Рувім Андрійович; Шимкович, Володимир Миколайович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з п'яти розділів, містить 5 таблиць, 7 рисунків, 5 додатків та 17 джерел – загалом 76 сторінки. Об`єкт дослідження: системи автофокусування відео- та фотокамер на рухомих конструкціях. Мета дипломного проєкту: спрощення процесу зйомки зображення за допомогою автоматизованої системи автофокусування на рухомих конструкціях. У першому розділі було описано визначення галузі застосування та призначення розроблюваної системи, встановлення вимог до системи автофокусування відео-фотокамер та огляд наявних аналогів. У другому розділі було проведено Визначення вхідних та вихідних даних проєкту, таких як зображення, параметри камери, рух об'єктів, точка фокусування та параметри фокусування, а також опис структури бази даних. У третьому розділі була постановка математичної задачі, обґрунтування та опис методу розв'язання, а також опис нейронної мережі, що використовується для обробки даних. У четвертому розділі було визначення засобів розробки, вимог до технічного забезпечення, опис архітектури програмного забезпечення, включаючи діаграми класів, компонентів та послідовності, а також специфікацію функціональних модулів та інфраструктури програмного забезпечення. У п’ятому розділі надання керівництва користувачу, опис основних функцій та їх використання, а також проведення тестування програмного продукту з визначенням мети, загальних положень та результатів тестувань.
  • ДокументВідкритий доступ
    Інформаційне та програмне забезпечення онлайн-запису клієнтів для малого бізнесу
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Жилінков, Іван Олександрович; Маменко, Катерина Юріївна
    Структура та обсяг роботи. Пояснювальна записка дипломного проєкту складається з шести розділів, містить 30 рисунків, 14 таблиць, 1 додаток, 15 джерел. Дипломний проєкт присвячений розробці програмного забезпечення для сервісного обслуговування клієнтів бізнесу, який надає послуги. А також надає можливість додатковий функціонал для покращення взаємодії між клієнтом та адміністратором та співробітниками компанії між собою. Дане програмне забезпечення містить клієнтську частину для користувацького інтерфейсу та серверну частину додатку для взаємодії з базою даних. У розділі інформаційного забезпечення описано вхідні та вихідні дані, розроблено схеми та структуру таблиць бази даних. У розділі аналізу даних та статистики описані основні методи для роботи з даними та на базі них створено візуалізацію даних для користувача. У розділі програмного та технічного забезпечення описано всі основні технології, що було використано у роботі та їхні переваги. У технологічному розділі написано детальні керівництва для користувача та для розробника. .
  • ДокументВідкритий доступ
    Симуляція педіпуляторів антропоморфного крокуючого робота
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Полодюк, Микита Сергійович; Поліщук, Михайло Миколайович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з чотирьох розділів, 24 рисунків, 9 математичних формул, посилання на 29 літературні джерела та 4 конструкторські документи – загалом 70 сторінки. Об`єкт дослідження: програмні реалізації, що використовуються для симуляції педіпулятору антропоморфного крокуючого робота. Мета дипломного проєкту: створення програми, яка допоможе розвинути практичні навички у обрахунку параметрів та оптимізації крокуючих роботів. У дипломному проєкті було створено програмну реалізацію, яка призначена для автоматичного обрахунку параметрів антропоморфного крокуючого робота за введеним даними, а також, відображає залежності цих параметрів на графіках. Програмна реалізація представлена у вигляді інтерактивних вікон. Окрім цього, був проведений аналіз предметної області, який включав в себе ознайомлення з видами роботів, в особливості з крокуючими. Також, був проведений порівняльний пошук оптимального набору технологічного стеку для розробки вказаної програмної реалізації. Під час розробки програмної реалізації були сформовані принцип переміщення крокуючого роботу та блок-схема алгоритму роботи програмної реалізації.
  • ДокументВідкритий доступ
    Онлайн-платформа для аналізу успішності студентів
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Нужний, Олександр Юрійович; Ткач, Михайло Мартинович
    Пояснювальна записка до дипломного проєкту: 63 сторінок, 12 рисунків, 14 таблиць, 1 додаток, 28 джерел. Об’єктом дослідження є онлайн-платформа для аналізу успішності студентів. Метою дипломного проєкту є розробка онлайн-платформи для аналізу успішності студентів. Конкурентоспроможність будь-якого вищого навчального закладу залежить від його здатності і уміння готувати кваліфікованих фахівців, якість яких не тільки задовольняє вимогам споживачів і всіх зацікавлених сторін, але і перевершує їх очікування. При перевірці знань, умінь і навичок велике значення має їх об'єктивна та незаангажована оцінка до якої висуваються наступні вимоги: оцінка повинна бути об'єктивною і справедливою, ясною і зрозумілою для студента, оцінка повинна виконувати стимулюючу функцію та орієнтувати на навчання, оцінка повинна бути всебічною та враховувати усі види навчальної діяльності.
  • ДокументВідкритий доступ
    Система для редагування на публікації відеоконтенту
    (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023) Блудов, Нікіта Олександрович; Колеснік, Валерій Миколайович
    Пояснювальна записка дипломного проекту складається з трьох розділів, містить 32 рисунки, посилання на 16 літературних джерел та 4 конструкторських документів. Об`єкт дослідження: Системи що використовуються на редагування на публіції відео контенту. Мета дипломного проєкту: Системи що можно легко та швидно надавати можливість редагування та публікації на різні платформи відео контенут. У першому розділі було проведено аналіз вимог користувачів, який включає в себе визначення основних потреб користувачів та вимог до системи. Та аналіз існуючих рішень У другому розділі було проведено аналіз технологій та аргументовано вибір технологій, також було спроєктовано базу даних У третьому розділі було проведено аналіз розробки пз та проєтування самої системи, аналіз поведінки користувача в системі та бізнес процесів.